donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mathoera: “Individuele prestaties militairen bepalen kwaliteit Nationaal Leger”

lees ook ...

Suriname overweegt langere schooltijden: experts en politici...

Tijdens een discussieavond georganiseerd door de Nationale Partij Suriname (NPS) genaamd "Verlengen schooltijden, zin of onzin" benadrukte voorzitter Gregory Rusland het belang van een nationale dialo...

Op 10 maart 2023 zijn maar liefst 128 militairen bij het Nationaal Leger bevorderd in een naast hogere rang. Onder hen zijn 9 militairen die de rang van kapitein hebben bereikt, terwijl 1 persoon bevorderd is tot eerste luitenant. Verder zijn 6 militairen bevorderd tot sergeant der eerste klasse, terwijl 59 korporaals de rang van eerste klasse hebben gekregen.

Daarnaast zijn nog eens 32 militairen bevorderd tot korporaal en 21 tot soldaat der eerste klasse. Defensieminister Krishna Mathoera feliciteerde de bevorderde militairen en benadrukte dat hun individuele prestaties de kwaliteit van het Nationaal Leger als geheel bepalen. De minister onderstreepte ook dat het personeel van onschatbare waarde is voor de defensieorganisatie en dat militairen in de afgelopen periode hebben bewezen dat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van het land.

Kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, riep in zijn toespraak vooral officieren op om hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat personeel tijdig wordt voorgedragen voor bevordering. Hij benadrukte dat leiders ten dienste staan van hun ondergeschikten en dat gemotiveerd personeel bijdraagt aan het succes van de organisatie en aan de veiligheid van Suriname.

Kioe A Sen sprak zijn trots uit over de inzet van het defensiepersoneel, ondanks de financiële en sociale uitdagingen waarmee zij te maken hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMathoera: "Individuele prestaties militairen bepalen kwaliteit Nationaal Leger"