zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Mathoera geeft fout regering toe

lees ook ...

Surinamese people do not readily accept local goods

Rising Sun Wine Shop CEO Benito Amania claims that nine years of trial and error have gone into this business. Many Surinamese choose significantly less expensive varieties of wine produced abroad as ...

Minister Krishna Mathoera, de interim minister van Volksgezondheid heeft toegegeven, dat de nieuwe maatregelen vrijdag “niet juist of zelfs slecht” naar de samenleving toe zijn gecommuniceerd. Zij verduidelijkte zaken “We hebben dat niet met opzet gedaan, maar het was een kwestie van acuut optreden.”  Verder zegt de bewindsvrouw, dat de regering de plicht heeft om zaken goed te communiceren.

De regering heeft de weg van dialoog gekozen, na veel kritiek uit de samenleving. Men heeft om de tafel  gezeten met verschillende actoren. De maatregelen zijn daarna geëvalueerd en deels versoepeld. Malls, detailhandel, kledingzaken en gebedshuizen mogen weer open.

De full lockdown in het weekend blijft ongewijzigd. Het geldt van 16 t/m 19 april en ook van 23 t/m 26 april. Voor de rest van de week – maandag tot en met donderdag – geldt die van acht uur ‘s avonds tot vijf uur ‘s morgens.

De bewindsvrouw bevestigd dat de maatregelen als doel hebben, het beperken van de besmettingen met het oog op onze zorg- en medische capacitet. De reguliere zorg die door de vorige situatie was afgeschaald, moet nu weer een grote inhaalslag maken. “Er zijn reeds afspraken gemaakt om de reguliere zorg op te schalen, waardoor er beperkt tot weinig capaciteit is om ook Covid-19-zorg te kunnen bieden” legt zij verder uit.

In de afgelopen 24 uur testten veertien van de 92 burgers positief op Covid-19. Suriname kwam daardoor op 9.316 besmettingen. Er zijn 8.700 personen genezen verklaard, inclusief 31 in het voorbije etmaal. De huidige situatie is dat  42 coronapatiënten  worden verpleegd in ziekenhuizen. Tien daarvan zijn op de intensivecare-afdeling. In isolatie bevinden zich 71 positief geteste mensen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMathoera geeft fout regering toe