zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defensie-onderofficieren

lees ook ...

Gratis hulp bij belastingaangifte gedurende april

Gedurende de maand april worden belastingplichtigen kosteloos geholpen bij het invullen van hun aangiftebiljetten voor inkomsten- en vermogensbelasting. Dit initiatief staat bekend als de Self Assesse...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van grenzen voor persoonlijke groei. Deze ceremonie vond plaats op donderdag 22 februari 2024 in de Multifunctionele zaal van het ministerie van Defensie.

Minister Mathoera noemde deze gelegenheid een mijlpaal binnen het Defensieapparaat. Ze onderstreepte dat voortdurende bijscholing van onderofficieren bijdraagt aan een betere werking van het ministerie. De manschappen kregen de ruimte om zich te onderscheiden door hun leiderschap, professionaliteit en toewijding. De minister gaf aan dat de uitreiking van het certificaat een blijk van waardering is voor hun bijdrage aan de organisatie en het bevorderen van een veilige samenleving. Het certificaat symboliseert de erkenning van hun harde werk en toewijding aan de krijgsmacht.

De Surinaamse Militaire School (SMS) heeft drie cursussen voltooid binnen een periode van ongeveer 4 maanden. Een van deze cursussen was de Sergeant-Majoor cursus met 37 succesvolle deelnemers. Commandant van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO), Justus Hew-A-Kee, legde uit dat het doel van deze cursus was om de kennis van onderofficieren op militair, sociaal en maatschappelijk gebied te verdiepen. Hij benadrukte de belangrijke rol van de Sergeant-Majoor binnen de organisatie, niet alleen als de rechterhand van de commandant, maar ook als mentor voor afdelingsleden.

Daarnaast slaagden dertien deelnemers voor de Onderofficiers Vorming. Deze vorming was bedoeld voor personen die de rang van sergeant al hadden maar nog niet de bijbehorende opleiding hadden gevolgd, zoals opgemerkt door de IDO-commandant. Verder heeft de Militaire School met succes de cursus Exercitie Instructeur afgerond voor zeven brandweerlieden. Hierbij hebben zij kennis opgedaan op het gebied van instructiebekwaamheid, exercitie en eerbewijzen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defensie-onderofficieren