zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
1
(1)

Materieelpark Openbaar Groen wordt uitgebreid

lees ook ...

Jonge e-biker overlijdt na aanrijding in Paramaribo

J.F., een jongere die een e-bike bestuurde, is overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo na een aanrijding. Het ongeval vond maandagmiddag plaats aan de Jagernath Lachmonstraat. Het slachto...

Het materieelpark van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) is  uitgebreid en twee tractoren zijn voorzien van een zij- en maaibalk. Dit is het resultaat van een aanbesteding die werd gegund aan SEMC Hardware.

Behalve dat het materieelpark van de dienst wordt uitgebreid, zal naar zeggen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) thans de grote achterstand in onderhoud in de woonbuurten worden ingelopen. De aanschaf van de twee John Deere tractoren is onderdeel van beleidsbeslissingen die twee jaar geleden zijn genomen om de grote achterstand aan onderhoud in heel Suriname in te lopen. “Toen ik kwam als minister was het materieelpark zo goed als nul. We hebben een besluit genomen om te investeren in materieel”, aldus de OW-minister.

Hij merkt op dat werkzaamheden zoals het onderhouden van bermen en ophalen van trenzen voornamelijk langs hoofdwegen als de Oost-Westverbinding en de weg naar Atjoni geschiedden. Het is naar zeggen van minister Nurmohamed nu de bedoeling om regelmatig onderhoud in woonbuurten te doen. Een deel van het werk zal worden uitbesteed.

“Wij zijn voorstander dat het bedrijfsleven ontwikkeld wordt, de overheid moet niet alles doen”, de bewindsman. Hij zegt dat er daarom goed overlegd moet worden over wie wat wel of niet doet. Het is de bedoeling nog meer zwaar materieel aan te schaffen zodat dat het onderhouden makkelijker gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaterieelpark Openbaar Groen wordt uitgebreid