dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
1
(1)

Materieelpark Openbaar Groen wordt uitgebreid

lees ook ...

VES Ramautarsing oneens met president over voorgehouden verl...

In een gesprek met Suriname Herald liet Winston Ramautarsing zijn verontwaardiging merken ten aanzien van de belofte van de president dat de koers en benzineprijzen, dit jaar nog  zullen dalen na de g...

Het materieelpark van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) is  uitgebreid en twee tractoren zijn voorzien van een zij- en maaibalk. Dit is het resultaat van een aanbesteding die werd gegund aan SEMC Hardware.

Behalve dat het materieelpark van de dienst wordt uitgebreid, zal naar zeggen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) thans de grote achterstand in onderhoud in de woonbuurten worden ingelopen. De aanschaf van de twee John Deere tractoren is onderdeel van beleidsbeslissingen die twee jaar geleden zijn genomen om de grote achterstand aan onderhoud in heel Suriname in te lopen. “Toen ik kwam als minister was het materieelpark zo goed als nul. We hebben een besluit genomen om te investeren in materieel”, aldus de OW-minister.

Hij merkt op dat werkzaamheden zoals het onderhouden van bermen en ophalen van trenzen voornamelijk langs hoofdwegen als de Oost-Westverbinding en de weg naar Atjoni geschiedden. Het is naar zeggen van minister Nurmohamed nu de bedoeling om regelmatig onderhoud in woonbuurten te doen. Een deel van het werk zal worden uitbesteed.

“Wij zijn voorstander dat het bedrijfsleven ontwikkeld wordt, de overheid moet niet alles doen”, de bewindsman. Hij zegt dat er daarom goed overlegd moet worden over wie wat wel of niet doet. Het is de bedoeling nog meer zwaar materieel aan te schaffen zodat dat het onderhouden makkelijker gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaterieelpark Openbaar Groen wordt uitgebreid