woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Matawai-gemeenschap blij gemaakt met voedselpakketten en schoolspullen

lees ook ...

Maleisisch bedrijf heeft belangstelling voor palm- en goud s...

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk ontving op dinsdag 14 maart, de KTS Group of Companies op zijn kabinet. KTS is geïnteresseerd in de oliepalm- en goud industrie van Suriname.  Vertegenwoordige...

De Matawai-gemeenschap te Poesoegroenoe aan de Boven-Saramaccarivier is blij gemaakt met schoolbenodigdheden en enkele voedselpakketten. Naast een partij lessenaars zijn er ook schooluniformen, schooltassen met schriften en schrijfgerei en enkele educatieve speelgoederen ten behoeve van de schooljeugd geschonken.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft de goederen overhandigd aan de Matawai-gemeenschap. Volgens de minister is de donatie een gezamenlijke inspanning van ROS en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting met enkele goedhartige individuen uit de particuliere sector en het bedrijfsleven.

De bewindsvrouw is ervan overtuigd dat de geste ongetwijfeld in een bepaalde behoefte zal voorzien en dat de leerlingen er dankbaar gebruik van zullen maken om alvast de basis te leggen voor hun verdere studie. Dit moet resulteren in waardige burgers om verder te werken aan de nationale ontwikkeling van het land.

Het grootopperhoofd van de Matuariërs, Lesley Valentijn, was ook aanwezig bij overhandiging van de benodigdheden. Hij is zeer ingenomen met dit gebaar vanuit de regering en kijkt verder uit naar een hechtere samenwerking met het ministerie van ROS om structurele en duurzamere ontwikkeling tot stand te brengen in zijn bestuursgebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatawai-gemeenschap blij gemaakt met voedselpakketten en schoolspullen