donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Masterstudie Adek ontvangt $50.000.- van APA Suriname Corporation LDC

lees ook ...

Startsein tot rehabilitatie Wasima en Clarapolder

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vergezeld van Landbouw-directeur Jitendra Kalloe  en districtscommissaris Senrita Gobardhan dinsdag 23 maart jongstleden, offi...

APA Suriname Corporation LDC stond voorheen bekend als Apache Suriname Corporation. Het bedrijf heeft de masterstudie Petroleum Geology van de Anton de Kom Universiteit vijftigduizend US dollar geschonken. Deze studierichting voert activiteiten uit, die verband houden met de productie van gas en aardolie. Het geld is geschonken ter ondersteuning van de studenten.

Hoogleraar Theo Wong is richtingscoördinator Geowetenschappen. Volgens hem kunnen de operationele kosten met dit geld worden gedekt. Beurzen voor Surinaamse studenten, die de opleiding volgen kunnen ook beschikbaar worden gesteld met een deel van dit geld.

“APA was erg te spreken over de kwaliteiten van onze opleiding. We zijn de maatschappij erg dankbaar voor deze donatie, omdat ze studenten in de gelegenheid stelt de opleiding te volgen.”

Willem Bloem, country manager van APA Suriname, is zeer te vinden voor de technologische wetenschappen. “Het is fantastisch om te zien wat academici hier doen om hun mensen voor te bereiden op een carrière en toekomst voor hen en hun familie in een heel belangrijke toekomstige industrie voor Suriname. Dat wil je altijd ondersteunen.”  In de University Guesthouse werd de symbolische cheque  woensdagmiddag overhandigd aan vertegenwoordigers van de studierichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMasterstudie Adek ontvangt $50.000.- van APA Suriname Corporation LDC