donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Masteropleiding Wetgevingsjurist in voorbereiding

lees ook ...

President Santokhi vraagt gelovigen om voor hem te bidden

President Chandrikapersad Santokhi is ervan overtuigd dat met gebed personen worden gezuiverd van alle kwaad, twijfels en onvrede en gesterkt worden in de waarden en normen, hoop op een betere toekoms...

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) treft voorbereidingen voor het opstarten van de masteropleiding Wetgevingsjurist. Minister Kenneth Amoksi heeft hierover een onderhoud gehad met de rector Hans Lim A Po van het FHR Lim A Po Institute for Higher Education (FHR). De departementsleiding heeft op basis van de behoefte van het ministerie het instituut benaderd om deze masteropleiding op te zetten.

Wetgevingsjuristen geven in hoofdlijnen richting aan maatschappelijke ontwikkelingen door middel van de wet. Zij werken onder andere mee aan onderzoekingen en ontwikkelingen van beleid om te komen tot wet- en regelgeving die gelden voor de samenleving.

Naast Juspol-medewerkers zullen ook medewerkers van andere ministeries aan deze opleiding participeren. Vanuit het Kabinet van de President en de Vicepresident is er ook aangegeven, dat de behoefte er is voor deze opleiding. Er zijn ook verzoeken vanuit De Nationale Assemblee en andere ministeries.

Het streven is om in januari 2022 te beginnen met de opleiding. Het eerste jaar zal het karakter hebben van een diploma-programma. Vervolgens, zal men van start gaan met de eenjarige masteropleiding. Het FHR-instituut is een Surinaamse onderwijsinstelling voor bachelor- en masteropleidingen, onderzoek en beleidsadviezen.

De overige aanwezigen bij deze meeting waren directeur Justitie, Sharma Lakhisaran, onderdirecteur Algemeen Beheer Paul van Dun, Bureau Wetgeving Jenny Sawiran, Dusty Karjadrana medewerker Bureau Wetgeving en stafmedewerker Algemeen Beheer, Germaine Menes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMasteropleiding Wetgevingsjurist in voorbereiding