woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
1
(1)

Masteropleiding voor DNA en ministeries

lees ook ...

Nabestaanden Matawai-ramp nemen besluit over rouwdienst en b...

De nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in het Matawai- en Tapanahonygebied hebben een gezamenlijk besluit genomen over de rouwdienst en begrafenis. De singi neti is gepland op maandag 4 decem...

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) zal de regering voortaan bijstaan in het plannen en uitzetten van beleid door een masteropleiding te verzorgen voor De Nationale Assemblee en de ministeries. Een samenwerking is op dit gebied begonnen met het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Dinsdag jongstleden is daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend door het ministerie van Juspol en Adek.

Er is vergrijzing ontstaan onder de wetgevingsjuristen. Ook onder deze groep trekt kader weg, waardoor er heel veel behoefte is op dit gebied.  “Als ministerie moeten wij blijven investeren in ons personeel zo krijg je kwaliteit en dat is de drijfveer. Wil je ontwikkelingsdoelen realiseren moet je kader hebben”, zegt Lakhisaran, de directeur van Justitie over deze lang gekoesterde wens.

Verantwoordelijk voor de voorbereiding van deze opleiding waren, Shanti Venetiaan, voorzitter van het bestuur van de Adek en decaan van de Faculteit der Juridische Wetenschappen, Wanda Bechan-Pherai. Zij kijken uit naar uitbreiding van de samenwerking met de regering.

Amoksi zou behalve een master in criminologie ook graag een master in overheidsbeleid tot stand willen brengen. “Wij hebben deze disciplines heel hard nodig in Suriname, zeker wetgeving en criminologie die een must zijn voor Juspol”, volgens de bewindsman.

De Inter-American Development Bank is de regering tegemoetgekomen door een deel van de middelen te schenken die nodig zijn voor financiering van deze opleiding. Het restant bedrag komt uit de begroting.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMasteropleiding voor DNA en ministeries