dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Mas beloont bestgeslaagden Marowijne met laptops

lees ook ...

Landelijke Veiligheidsoperatie uitgevoerd

De politie van de verschillende Regio’s en gespecialiseerde eenheden van de MSD, VHT, het Regio Bijstandsteam van de Regio’s, AT en Maritieme Politie, hebben met ondersteuning van de medewerkers van h...

De Maritieme Autoriteit Su riname (MAS) heeft in Marowijne de best geslaagde scholieren van het VOJ- en LBO-onderwijs beloond. Eerder had MAS ook al de bestgeslaagden in de districten Para en Commewijne in de bloemetjes gelegd.

De leiding van de MAS deed op 17 augustus Moengo in het district Marowijne aan waar leerlingen van de scholen VOJ Albina, Waaldijkschool 1 en LBO Barronschool werden beloond voor het leveren van excellente prestaties. De leerlingen onder meer laptops en een oorkonde in ontvangst nemen.

Tijdens deze plechtigheid waren de districtscommissaris van Marowijne Zuidwest, Olivia Dominie, inspecteur Henry Kia van Het Korps Politie Suriname (KPS), jeugdraadslid van Marowijne, Derfynio Syllio Engéso die ook geslaagd is van de Barronschool en alle overige genodigden aanwezig.

Dc Dominie prees de studenten die ondanks moeilijke omstandigheden goede leerprestaties hebben gehaald. “Opgeven is helemaal geen optie. Zet je in en ga verder. Vraag naar hulp of ondersteuning wanneer je het niet meer voor elkaar kan krijgen want met je diploma kan je veel meer doelen bereiken” aldus de burgermoeder van Marowijne Zuidwest.

Als onderdeel van het gebeuren mochten de leerlingen genieten van een vragenspel waar prijzen aan waren verbonden. Jeugdraadslid Engéso richte bij die gelegenheid een dankwoord aan de directeur van de MAS, namens de Directeur van de Barronschool die niet aanwezig kon zijn vanwege de herexamens. Engéso is van mening dat het event een goed middel is om jongeren te stimuleren zich in te zetten voor hun studie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMas beloont bestgeslaagden Marowijne met laptops