woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Marrongerechten bij restaurant Matutu van Residence Inn

lees ook ...

President Santokhi opent derde groep praktijklokalen

President Chandrikapersad Santokhi opende gisteren, woensdag 29 juni, de 3e groep van praktijklokalen. In het district Saramacca zijn vier praktijklokalen van het LBO H.J. De Vries, officieel in gebru...

De Horeca had zich goed voorbereid op de Dag der Marrons. Het feit dat de total lockdown nog geldt voor nationale feestdagen hadden zij even onderschat. De restaurants hadden veel marrongerechten om aan te bieden. Op social media was het moeilijk om een keus te maken tussen de aantrekkelijke gerechten. Helaas is de total lockdown nog steeds een feit op nationale feestdagen. Residence Inn zal ondanks dit blijven aanpakken en niet opgeven.

Het Matutu restaurant van Residence Inn Paramaribo had op het menu afingi soep met anjoemara, pinda aleysi, kronto aleysi en muunga cake.  “De enige optie is om de gerechten op zondag te laten bezorgen”, meldt Roche Lynch, operations manager van Residence Inn. Het menu was zaterdag en zondag verkrijgbaar. Hiervoor is er zelfs een  specialist – in de marronkeuken- ingehuurd.

“We hopen natuurlijk dat mensen positief zullen reageren op het menu. Er zit niets anders op dan ons best te blijven doen en gasten te blijven interesseren met gerechten uit verschillende continenten,” zegt Lynch verder. Het bedrijf zal werken aan een  steeds aantrekkelijker menu. Velen weten niet dat het restaurant weer open is.

“Na een hele poos gesloten te zijn geweest, zijn wij vastbesloten om het bedrijf uit de as te laten herrijzen. Daarom bieden we sinds september thema-weekends aan. We hebben een masala-event gehad, een Inheemse – en ook een Guyanese thema-dag.” Hij vind dat de aanloop nog niet optimaal is, en daarom stelt het hotel hoge eisen  aan kwaliteit om zo meer mensen te trekken naar het eethuis. “Iedereen lijdt enorm verlies door Covid-19. Bij de pakken neerzitten zullen we niet. We gaan hard werken om zo de top weer te bereiken”, aldus de vastberaden manager.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarrongerechten bij restaurant Matutu van Residence Inn