zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten

lees ook ...

Voormalige Amerikaanse ambassade wordt Belastingkantoor

Het gebouw waar eerder de Amerikaanse aAmbassade gehuisvest was, wordt gerenoveerd voor de Belastingdienst. Deze renovatie maakt deel uit van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth (FISEG...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B.

Middels de petitie doen zij een dringend beroep op het parlement om de ontwerpwet Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken eerst te behandelen en goed te keuren, alvorens de ontwerpwet Decreet Uitgifte Domeingrond, de ‘Grondconversie wet’, te behandelen en aan te nemen.

De reden hiertoe is het stukje zekerheid die de marrongemeenschap wil hebben conform de uitspraken die betrekking hebben op internationale standaarden op het gebied van mensenrechten en de beginselen rechtsbescherming en rechtszekerheid op de door hun bewoonde gebieden.

Parlementsvoorzitter Bee, is blij dat de marrongemeenschap zich betrokken voelt bij de werkzaamheden van het parlement. In dit geval gaat het om de ontwerpwetten Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken en Decreet Uitgifte Domeingrond die op agenda staan. De petitie heeft de aandacht van voorzitter en zal doorgeleid worden naar het parlement.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten