maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Marroncollectief zet zich in voor vaccinatiegroei onder marrons

lees ook ...

Not all VOS students have a place yet; tackling challenges

There are 70 to 100 students who do not yet have a place at a school at the Secondary Education Senior Level (VOS). Part of this group is not satisfied with the allocation of the school. Dionne Sumter...

Er is een lage vaccinatiebereidheid onder de marrongemeenschap. Een groep gezondheidsdeskundigen van marron-afkomst hebben zich gebundeld in een collectief om dit te veranderen. Via  diverse opbelprogramma’s hebben zij het initiatief genomen om deze groep te bereiken. De bedoeling is om de bewustwording te verhogen onder de mensen.

De voorlichting is in de moedertalen van de groep. Eric Commiesie gaf informatie hierover tijdens de covid-19 persconferentie op donderdag. Het initiatief is geslaagd. De mensen zijn tevreden met de informatie in hun eigen taal. Het resultaat is dat zij de stap hebben genomen om zich te laten vaccineren. Er is echter nog twijfel bij een deel van de groep. Key persons en influencers zouden mogelijk een bijdrage leveren in het over de streep trekken van dit deel van de mensen.

Een resultaat  van het samenkomen van de marrondeskundigen, is een vaccinatiedag, die vandaag is georganiseerd op de polikliniek van huisarts Cynthia Alendy aan de Industrieweg-Noord in Paramaribo.

Alendy maakt deel uit van het marroncollectief. De activiteit is bedoeld om dit doel te ondersteunen, namelijk het vaccinatiegraad onder de marrons te verhogen. De mensen kunnen er van 14.00 tot 18.00 uur terecht voor een prikje en meer informatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarroncollectief zet zich in voor vaccinatiegroei onder marrons