zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Marokko en Suriname bespreken Bodemvruchtbaarheid

lees ook ...

Wegomlegging en festiviteiten rondom Javaans Nieuwjaar

In verband met de viering van het Javaans nieuwjaar zal er wegomlegging plaatsvinden rondom het Onafhankelijkheidsplein. Dit heeft het Korps Politie Suriname (KPS), aangekondigd. Het gratis toegangkel...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vandaag een delegatie uit Marokko ontvangen in het kader van het ‘Soil Fertility Map Project’ waarover een ‘Roadmap’ is ondertekend tussen de Republiek Suriname en het Koninkrijk van Marokko voor de periode 2021-2024.

De focus van het Directoraat Landbouwkundig Onderzoek Afzet en Verwerking van het ministerie, is gericht op bodemvruchtbaarheid en het beheren van bodemvruchtbaarheid in landbouwsystemen. Binnen dit project zullen ook bodemmonsters worden genomen om te kijken wat de status is van de bodemvruchtbaarheid voor de gronden die landbouw gerelateerd zijn.

Het ‘Soil Fertility Map Project’ bestaat uit 07 componenten die vandaag gepresenteerd zijn door de Research Director Mr. Rachid Mrabet te weten:
1. Pedagogical mapping and compilation of existing pedagogical maps
2. Soil fertility assessment
3. Establishment of fertilization standards, recommendation and fertilizer formulas
4. GIS expert system
5. Training
6. Technical capacity building, and
7. Development of tools for extension, communication and dissemination of results.

De zestallige Marokkaanse delegatie besta zal van 11 t/m 15 oktober 2022 de verschillende departementen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bezoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarokko en Suriname bespreken Bodemvruchtbaarheid