zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Marktverkopers spreken minister over ‘verkoop markt’ aan hotel

lees ook ...

BLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere a...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft geconstateerd dat verschillende leden eind mei mogelijk geen salaris zullen ontvangen, ondanks hun tijdige registratie. Dit heeft tot ongen...

Markverkopers van de Vreedzaammarkt hebben vandaag een gesprek gehad met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) over de problemen van de markt.

Marktverkoper Marlene Pinas haalde aan dat er grote ontevredenheid heerst onder de martkverkopers. Dit komt omdat zij via de media hebben vernomen dat de markt verkocht zou zijn aan het hotel Royal Breeze. Pinas legt uit dat zij daarover een brief aan ROS hebben gericht, omdat ze hulp nodig hebben en de waarheid willen horen.

Minister Emanuël stelt de groep gerust dat de markt niet verkocht is. Ze benadrukt dat de markt bezit is van de overheid en valt onder N.V. Havenbeheer. Dit heeft ze bevestigd gekregen van de directeur van Havenbeheer.

Een ander trekker van de groep Rachel Landveld heeft ook het probleem van het parkeerterrein voorop van de Vreedzaammarkt, aan de orde gesteld. Ze zegt dat het nooit duidelijk was, dat na renovatie van het gebied, de markt verkopers niet meer voor de markt zouden mogen parkeren.

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost stelt hen gerust dat de marktverkopers van drie uur s’ochtends tot en met tien uur smorgens de parkeerruimte kunnen binnenrijden om hun waar te lossen. Het districtscommissariaat heeft ervoor gezorgd dat de martkverkopers kunnen parkeren bij het pompgemaal naast de Vreedzaammarkt. Daar is er een ruime parkeerterrein met 65 parkeerruimtes. De dc zegt dat de plek beveiligd is en zij dus niet hoeven te vrezen. “Ik zal altijd voor jullie opkomen, want jullie leveren ook een bijdrage aan de economie. De markt is belangrijk, ook voor toeristen”, haalde hij aan.

Deze vernieuwingen hebben maar zeggen van de dc te maken met het beleid van de overheid die de binnenstad wil verfraaien. De verfraaiing van de markt is een samenwerking geweest met Royal Breeze. De ondernemer heeft 700.000 euro besteed aan de verfraaiing van de omgeving van de markt. De marktverkopers zullen een vervolg gesprek hebben waar ook het ministerie van Openbare Werken bij betrokken zal worden.

Minister Emanuel zegt dat zij met de regering moeten samenwerken om te komen tot een goede oplossing. Ze verduidelijkt aan de marktverkopers dat er ook rekening gehouden moet worden met het algemeen belang. Ook haalde ze aan dat de marktverkopers ten alle tijden betrokken zullen worden bij mogelijke veranderingen wanneer het beleid van verfraaiing wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarktverkopers spreken minister over 'verkoop markt' aan hotel