maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Marktverkopers dienen petitie in bij VP

lees ook ...

Jagdeo wil wraak uitoefenen op Surinaamse bedrijven in Guyan...

Vicepresident Bharrat Jagdeo van Guyana raast tegen Suriname. Hij heeft vrijdag weer een ontmoeting gehad met vissers in East Berbice-Corentyne, en beschuldigt Suriname nog steeds, dat een schriftelij...

Vertegenwoordigers van de Belangenorganisatie van de Centrale Markt Paramaribo, markt Zuid (BOCMP) en de Handicraft market aan de Waterkant hebben Vice-President Ronnie Brunswijk dinsdag jongstleden een petitie aangeboden. In de petitie geven de venters aan dat de 3 markten in totaal meer dan 2300 zelfstandige ondernemers van een inkomen voorzien en dat de markten nu gesloten zijn. De groep geeft echter aan dat het voor hun echter noodzakelijk is om dagelijks hun waar aan te bieden zodat zij zichzelf kunnen onderhouden. De markten zijn nu ook al 8 maanden gesloten. Vele van  deze ondernemers waar ook 65 en 70 plussers  tussen zijn leven volgens de indieners, van dag tot dag.

De verkopers halen in de petitie ook aan dat er door de huidige regering covidsteun aan ondernemers is verstrekt, waaronder aan  boot en bushouders, maar dat de marktverkopers die de steun aangevraagd hadden, daar tot nu toe niet voor in aanmerking zijn gekomen. Vicepresident Brunswijk reageerde met te zeggen dat hij de petitie de volgende dag tijdens de ministerraads vergadering zou bespreken en dat de marktverkopers dan donderdag of vrijdag uitgenodigd zouden worden voor een gesprek om tot een oplossing te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarktverkopers dienen petitie in bij VP