woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Marktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap en verpakking

lees ook ...

Officiële datum voor Ied-Ul-Adha gevierd op 16 Juni

Het Ied-Ul-Adha feest, ook bekend als het offerfeest, wordt dit jaar gevierd op zondag 16 juni. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) verzekert dat organisaties die op deze dag het ...

Zeventien venters van de markt van Leiding 11A nemen deel aan de training ‘Basic Entrepreneurship, Food Packaging and Labelling’, georganiseerd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in samenwerking met de Stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO). Deze scholing richt zich op de ontwikkeling van ondernemerschap, mentale weerbaarheid, en de verbetering van verpakking en etikettering.

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken hoopt dat deze training de deelnemers in staat stelt hun ondernemingen naar grotere hoogten te brengen. Minister Steven Mac Andrew sprak zijn vertrouwen uit dat deze training de ondernemers zal helpen verder te groeien. Hij benadrukte het belang van het onderdeel mentale weerbaarheid, dat volgens hem essentieel is voor alle ondernemers, maar vooral voor landbouwers.

“Landbouw gaat gepaard met vele uitdagingen en soms tegenslagen, waarbij mentale weerbaarheid en creativiteit in overmachtssituaties kunnen leiden tot succesvol blijven,” aldus Mac Andrew. Hij verwees naar een voorbeeld waarbij een ondernemer, geconfronteerd met beperkte exportmogelijkheden voor sopropo’s, besloot om de sopropo fijn te snijden, te verpakken en te exporteren. Dit illustreert het belang van het nemen van risico’s voor succesvol ondernemerschap.

Etienne Etman, directeur van de SPWE, verzekerde dat de training zal resulteren in een verrijking van de kennis van de markventers. Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica-Noordwest en voorzitter van de AOLO, zei overtuigd te zijn dat de marktventers na afronding van de training zullen kunnen werken aan product- en kwaliteitsverbetering van hun goederen en diensten.

De training, die tot en met 12 juni duurt, vindt plaats in het kader van het Basic Need Trust Fund 10-project, gefinancierd door de Caribische Ontwikkelingsbank. Minister Mac Andrew benadrukte zijn vertrouwen in de capaciteit van de SPWE, die door het aanbieden van verschillende trainingen en begeleiding het ondernemerschap wil bevorderen en versterken.

Met deze training hopen de betrokken partijen niet alleen de ondernemersvaardigheden van de deelnemers te verbeteren, maar ook bij te dragen aan de algehele economische groei en ontwikkeling van de regio.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap en verpakking