Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Markt en Park van Wageningen Suriname weggegeven

Geplaatst

op

Mangaldeen 104

De Nickeriaan Rinesh Mangaldeen heeft in Wageningen veel grond gekregen waaronder gronden van de markt, het park en nog enkele andere. Dit doet de ronde op sociale media. De gronden zouden uitgegeven zijn tijdens het vorige bewind onder de voormalige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien.

Mangal

Een van de benadeelden is een bejaarde man van 85 jaar die in een barak woonde die nu is afgebroken. Deze gronden die de gemeenschap van Wageningen toebehoorden, vallen nu onder het beheer van een Stichting die opgericht is door meneer Mangaldeen. De samenleving in Wageningen wil een grondig onderzoek naar deze zaak. Men wil dat deze gronduitgiften moeten worden teruggedraaid precies zoals die van de Cultuurtuin.

Op het bovenstaande stuk valt op dat al de verschillende aangevraagde terreinen op dezelfde dag, namelijk 27 mei 2015 zijn ingediend. Meneer Rinesh Mangaldeen was bij de laatst gehouden verkiezingen no 5 op de lijst van de gewezen regeringspartij NDP, in Nickerie. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Orlando
zaterdag 15 augustus 2020 20:20

Wie moet je nu vertrouwen. Dubbel spionnen heb je nu. ABOP werkt met NDP shantoki met NDP achter de schermen. Iets klopt niet boi. Mensen wie gooit roet in de samenwerking mensen steken grond dan is nu Surinaamse gemeenschap de Sjaak..wie bestuur t het land ?

Clasien
zaterdag 15 augustus 2020 20:27

Geen één politieke partijen is te VETROUWEN, SHANTOKI is slimmer bezig dán wíj denken, moet beetje aardig zijn tegen BOUTA hopende dat alsnog goed komt

Bryan
zaterdag 15 augustus 2020 20:53

Opsluiten die hele Roline. Laat alle bouta volgelingen nu met eigen ogen zien wat voor incompetentie ndp in huis heeft. De enige gaven die ndp bestuurders hebben zijn corruptie en het land en volk bestelen. Mensen die kritiek hebben oo Santoki en Ronnie adviseer ik vriendelijk om even pas op de plaats te.maken, want eerst moet de beerput leeggezogen worden alvorens een moderne stabiele afvoer te bouwen. In Suriname en haast overal ter wereld is de wet dst een demissionaire regering niets mag ondernemen, zoals in Su gebeurt is. Zulke mensen kennen duidelijk de betekenis van de woorde vaderlandsliefde en… Lees verder »

Zwartje
zaterdag 15 augustus 2020 22:19

Is in 2015 gebeurt tijdens regering NDP Bouterse. Meneer was of is een Boutist. Hij heeft zomaar grond gekregen. Tot net voor de verkiezingen van 2020 zijn deze uitgiften nog door gegaan. Alles terugdraaien en terughalen. Klote NDP, paarse rioolratten. Daarom hadden nickerianen op Bouta gestemd voor eigen gewin. Ik vervloekt al deze ratten die het land hebben bestolen en de bevolking van SU arm hebben gemaakt. Hang ze op, allemaal naast elkaar.

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:23

Ik lees hier iets van iemand die het begrijpt.
Als je het beest Bouterse nu meteen aanpakt krijg je een deel van de bevolking die er nog steeds niets van begrijpt tegen je en kan het veel ellende erbij veroorzaken.
Dus Shantoki gaat als een schaker te werk, steeds een stapje verder.
Natuurlijk heeft Shantaki ook adviseurs die samen met hem alles door spreken.
Maar we moeten ook geduld hebben en geen onmogelijk dingen gaan eisen.

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:25

Uitspraken als hang ze op en stop ze in de gevangenis zijn niet zomaar haalbaar.
Het moet Juridisch ook goed onderbouwd zijn anders krijg je weer ellen lange recht-zaken en dan lopen die mensen nog langer vrij rond.
Dus eerst je huiswerk goed doen dan naar de rechter en dan die mensen als ze nog niet gevlucht zijn oppakken.

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:27

Suriname is jaren lang onder de druk geweest van dieven, onder aanvoering van het beest Bouterse, dat draai je niet in 3 weken terug.
Maar ik denk wel dat we signalen moeten blijven afgeven zodat we op die manier onze nieuwe regering tot steun kunnen zijn.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen