donderdag 25 april 2024
28 C
Paramaribo
4.1 C
Amsterdam
0
(0)

Markoesatraining voor telers van Powakka

lees ook ...

Kritiek op minister Ramadhin na presentatie over Surinaamse ...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een uitgebreide uiteenzetting gegeven over de huidige stand van zaken in de Surinaamse gezondheidszor...

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program SU-L1020 van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het project wordt gefinancierd door de IDB. Het doel van de training was om de telers te versterken in de teelt, plant aanmaak en gewasverzorging van Markoesa. Voor deze training waren vanuit de diverse afdelingen van het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking trainers afgevaardigd, die de verschillende sessies hebben verzorgd, gezien de interesse ruim is in het dorp.

Middels deze activiteiten wordt getracht de agro-ondernemers kennis en kunde bij te brengen die kan maken dat de productie van markoesa in Powakka gestimuleerd en geoptimaliseerd wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarkoesatraining voor telers van Powakka