donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Maritieme politie regio west verscherpt de patrouille

lees ook ...

Steun voor Kinderombudspersoon: Mijlpaal in Surinaamse kinde...

Het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de Jeugdraad Suriname (JRS) hebben onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor de invoering van de ontwerpwet Kinderombudspersoon tijdens een bijeenkomst met de ...

Tijdens een reguliere rivierpatrouille van de Maritieme Politie van Regio-West, zijn er op woensdag 01 juni tijdens een reguliere rivierpatrouille twee Guyanese vissers op de Corantijnrivier aangehouden ter zake overtreding van de Zeevisserijwet en de Wet Economische Delicten. De patrouille vloeide voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid van het Korps Politie Suriname (KPS).

De verdachten M.R. 49 jaar en K.R.16, vader en stiefzoon, werden in de omgeving van de Drie Gezusters eilanden aangetroffen met in hun bezit een partij vissen, waarvan 341,65 kilogram ‘Koebie’ en  1 stuk ‘Law Law’ van 1.70 kilogram. De bootskapitein M.R. bleek niet in het bezit te zijn van een geldige visvergunning en overige documenten. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is M.R. in verzekering gesteld, terwijl K.R. na verhoor is heengezonden.

De totale visopbrengst waren boven genoemde vangst, een aantal vishaken, de boot, twee buitenboordmotoren, een hoeveelheid brandstof, een oude ijskast en overige attributen die in de boot waren. Het is allemaal door de politie in beslaggenomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaritieme politie regio west verscherpt de patrouille