maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Maritieme politie en Lands Bosbeheer stoppen illegale houtkap

lees ook ...

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december - Wereld Bodemdag - werd afgesloten. De tentoonstelling ging va...

Nadat de maritieme politie geinformeerd was over illegale Guyanezen die reeds geruime tijd bezig zouden zijn met illegale houtkapactiviteiten in de omgeving van het zogeheten “Pand-E kanaal” langs de Corantijnrivier, heeft de Maritieme Politie Regio-West op zondag 12 juni in samenwerking met leden van de Dienst ’s Lands Bosbeheer daar een operatie uitgevoerd.

Bij deze operatie werd na ongeveer 700 meter varen in het kanaal een SK-boot met twee buitenboordmotoren en een waterpomp onbemand aangetroffen. Vanuit de boot leidde een loopplank naar een looppad, waarbij de politie twee kampen aantrof. Bij het zien van de wetsdienaren, vluchtten drie manspersonen van vermoedelijk Guyanese komaf, het aangrenzend en dichtbegroeid bos in. Een zoekactie resulteerde niet in de aanhouding van verdachten.

In de directe omgeving van de kampen zijn er gezaagde boomstammen, planken, een hoeveelheid brandstof, twee kettingzagen, verschillende gereedschappen alsook een tractor aangetroffen. Zowel de SK-boot met de bijbehorende twee buitenboormotoren en alle de andere aangetroffen goederen nabij de kampen zijn in beslag genomen.

Op de terugweg signaleerde de politie op de Corantijnrivier op ongeveer 150 meter afstand van het “Pand-E kanaal”, een vissersboot, waarbij de 29-jarige vreemdeling N.M. bezig was zijn visnetten uit te zetten. Hij werd op grond van overtreding van de Zeevisserijwet, de Wet Economische Delicten en de Vreemdelingenwet aangehouden, aangezien hij geen geldige visvergunning en overige documenten kon overleggen. Ook was zijn boot niet voorzien van het vereiste BV-nummer.

De vissersboot met bijbehorende buitenboordmotor, de aanwezige brandstoftanks met inhoud, visnetten en alle overige attributen werden in beslag genomen. N.M werd na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaritieme politie en Lands Bosbeheer stoppen illegale houtkap