donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Maritiem uitwisselingsprogramma Suriname en USA

lees ook ...

DNA voorzitter Marinus Bee herkozen in bestuur ParlAmericas

Onze DNA-voorzitter, Marinus Bee MSc LL.B, is tijdens de 19e plenaire vergadering van de ParlAmericas en de 14e bijéénkomst van het Parlementaire Netwerk voor Gendergelijkheid, herkozen als lid van he...

De Verenigde Staten van Amerika is één van de partners van Suriname op het gebied van defensie en veiligheid, met wie de samenwerking wordt geintensiveerd. Bij het bezoek van Admiraal Craig Faller uit de USA waren er al duidelijke lijnen uitgezet voor een effectieve samenwerking. Op zaterdag 16 januari is er een gezamenlijke oefening geweest tussen Suriname en de VS.

Het Amerikaanse marineschip James E. Williams en het Surinaamse kustwachtschip P102 DYAMANTI dat bemand werd door mannen van de Kustwacht en de Marine hebben in Surinaamse wateren een collectieve training gedaan. De oefening vond plaats op 20 zeemijlen (ongeveer 36 km) voor de kust van Nickerie.

De oefening tussen beide landen had als doel om de interoperabiliteit tussen vaartuigen te beoefenen voor toekomstige tactische en onvoorziene operaties. Er werd in formatie gevaren en onderling (bridge tot bridge) gecommuniceerd. Op diplomatiek niveau wordt er verder gesproken om de samenwerking verder te versterken.

Tijdens de ontmoeting tussen de minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera en admiraal Craig Faller eerder deze maand zijn er overeenkomsten die al getekend waren verder geïmplementeerd, waaronder de Maritieme Overeenkomst tussen Suriname en Amerika. Ook zal er meer inhoud en uitvoering gegeven worden aan concrete acties en plannen om de veiligheid op een hoger niveau te brengen. Er zijn enkele nieuwe overeenkomsten aangeboden op het gebied van informatie-uitwisseling en Suriname zal ondersteuning krijgen van Amerika voor wat betreft een Vessel monitoringsprogramma om de illegale visserij te bestrijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaritiem uitwisselingsprogramma Suriname en USA