dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
1
(1)

Marinus Bee officieel niet op de hoogte van klacht bij IPU

lees ook ...

VIDS overhandigd document inzake grondenrechten aan de Presi...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden(VIDS) heeft op donderdag 02 februari 2023 het VIDS-document aan President Santokhi overhandigd. Daarin zijn de besluiten opgenomen van de conferentie, die gehou...

De NDP-fractie heeft de DNA-voorzitter niet formeel op de hoogte gesteld van de klacht, die deze week is ingediend bij de Interparlementaire Unie(IPU). Het gaat om de beperking, die de NDP ervaart bij hun spreektijden in de Assemblee.

Marinus Bee zegt dat hij  formeel niet op de hoogte is van deze klacht, die de fractie van de NDP deze week heeft ingediend bij de Interparlementaire Unie (IPU). IPU-president Duarte Pacheco heeft toegezegd om in contact te treden met Bee daarover.

“Ik heb alle geduld en wacht tot dat de president van IPU contact met me maakt. Vooralsnog is dat niet het geval”, reageert Bee desgevraagd. Op de vraag of hij de klacht van de NDP-fractie terecht vindt, zegt de DNA-voorzitter: “Ik wil niet komen aan hun mening, maar ik laat dat over aan het oordeel van de samenleving. Wat we nu hebben en wat we hadden. Beelden zijn er om het geheugen op te frissen.” Hij gaf te kennen dat,  hij  zijn deel van het verhaal zal geven, wanneer de IPU daarom vraagt. Daartoe staat hij gereed.

Ondervoorzitter Dew Sharman zegt via de media vernomen te hebben dat er een klacht  bij het internationaal orgaan is gedeponeerd. Hij laat weten dit maandag te zullen bespreken met de voorzitter. Behalve de spreektijden-beknotting heeft NDP-parlementariër Melvin Bouva ook doodsbedreigingen en intimidatie van leden van het parlement en de “onrechtmatige gevangenneming” van hun collega en gewezen vicepresident Ashwin Adhin aangekaart bij het IPU-hoofdbestuur.  Bouva is lid van de IPU.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarinus Bee officieel niet op de hoogte van klacht bij IPU