Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Marinus Bee nieuwe voorzitter van het Surinaamse parlement

Geplaatst

op

Marinus Bee. Assembleevoorzitter

Marinus Bee is na de verkiezing vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) beëdigd tot voorzitter van dit hoogste orgaan van staat. Hij volgt Ronnie Brunswijk op die gisteren tot vicepresident van de Republiek Suriname is gekozen. Brunswijk werd op 29 juni gekozen en beëdigd tot parlementsvoorzitter. Brunswijk en Bee zijn respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de politieke partij ABOP.

Bee is na de beëdiging door alle fractieleiders in het parlement gefeliciteerd. Asiskumar Gajadien (VHP) merkte op dat vandaag weer een jongeman uit Marowijne de hamer overneemt. Hij verwacht dat Bee een goede job zal doen, gezien zijn opstelling naar alle leden toe. Gajadien merkte verder op dat iedereen een droom kan realiseren.

Gregory Rusland van de NPS-fractie, bracht eveneens de nodige felicitaties uit aan de nieuwgekozen voorzitter. Rusland gaf aan het vertrouwen te hebben in Bee dat die in staat zal zijn om goed leiding te geven aan DNA voor de periode 2020-2025. Hij heeft Bee ervaren als een parlementariër die in staat is geweest rust te brengen tijdens dyugudyugu-momenten.

NDP-fractieleider André Misiekaba voerde aan dat in regering-Bouterse 1 samengewerkt is en in Bouterse 2 stonden ze tegenover elkaar. Marowijne en het binnenland zijn in de lift. Misiekaba benadrukte ook de kwaliteiten en capaciteiten. Bee is bekend als een evenwichtige persoon. “Bala meki Gadu kibri yu”. Evert Karto (PL) is ervan overtuigd dat Bee in staat zal zijn met alle kennis en ervaring het huis van de democratie op een waardige wijze te leiden. 

Ronny Asabina van de BEP zei dat deze functie een belangrijke uitdaging is in de politieke carrière van Bee. Hij twijfelt niet aan de competentie en wijsheid om deze taak op een verantwoorde wijze te vervullen. Diana Pokie (ABOP) had geen woorden genoeg om Bee te feliciteren met deze mijlpaal. Zij is ervan overtuigd dat haar partijgenoot een geweldige job zal doen. 

Bee is gekozen voor de periode 2020 tot 2025.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen