donderdag 21 oktober 2021
32 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Marineofficieren nemen deel aan Caribbean Exercise met Nederland

lees ook ...

Onderbezetting leidt tot hervatting basisopleiding Militaire...

Er is opnieuw een aanvang gemaakt met de basisopleiding voor de Militaire Politie (MP). Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het Korps Militaire Politie (KMP), zegt dat de hervatting van d...

Twee marineofficieren van het Nationaal Leger (NL) doen ervaring op aan boord van het ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan en kustwachtcutter Jaguar. Ze zijn op Curaçao waar zij kennismaken met taken en manieren van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied.

Dit is een van de resultaten van de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland, waarvoor in april dit jaar een intentieverklaring werd ondertekend. Zo wisselen beide landen kennis uit over opleiden en trainen en kan er verder gewerkt worden aan professionaliteit.

Naast de twee marineofficieren, neemt een arts van het NL ook deel aan een twee weken durende internationale cursus Infectieziekten en Uitheemse Pathologie aan het UMC Amsterdam. Dat gebeurt op uitnodiging van Defensie Nederland.

Naast de opleidingsactiviteiten en uitwisseling, staat samenwerking bij de organisatieontwikkeling van het Nationaal Leger en de Surinaamse kustwacht op de agenda. Dat geldt ook op het gebied van militaire muziek voor ceremonieel en protocollaire aangelegenheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarineofficieren nemen deel aan Caribbean Exercise met Nederland