dinsdag 19 maart 2024
25 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Maria Misiedjan nieuwe directeur Njun Combe

lees ook ...

Prioriteiten en veiligheid: diepgaand overleg bij nieuwe KPS...

Op maandag 11 maart 2024 kwam de nieuwe korpsleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) voor de tweede keer bijeen in overleg. Deze bijeenkomst volgde op de overdracht van de organisatie en het behe...

Maria Misiedjan mag leiding geven aan de Stichting Njun Combe. Zij is zaterdag door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport, geïnstalleerd. Op deze plek komen Afro-Surinamers uit het binnenland en Inheemsen bij elkaar om rituelen te houden rond het overlijden van hun dierbaren.

Volgens de minister is er veel werk te verzetten. Zij wil dat er gewerkt wordt aan de voorzieningen aldaar en dat de klantvriendelijkheid verbeterd wordt. De minister is ervan overtuigd dat de nieuwe directeur het werk zal kunnen doen. Zij denkt ook dat Misiedjan opgewassen is tegen de voorzitter van het stichtingsbestuur; die is volgens Emanuel ‘een moeilijke man’. Toch verwacht zij dat de voorzitter de nieuwe directeur ondersteunt.

In de afgelopen decennia is Njun Combe slecht onderhouden en het verkeert in deplorabele staat. Reeds in 2019 waren er plannen voor renovatie; de toenmalige minister Edgar Dikan gaf daarvoor het startsein. Er werd ruim SRD 14.000 vrijgemaakt voor de eerste werkzaamheden. Echter is er nog veel dat gebeuren moet. Zo verkeert de keuken in slechte staat.

Misiedjan benadrukte het belang van samenwerking met alle betrokkenen; ook het bestuur. Zij zegt dat de term ‘directeur’ niets geweldig is. Integendeel zal er met hoogmoed en arrogantie worden afgerekend, stelt de nieuwbakken directeur. Vooral de Afro-gemeenschap in Suriname, zal alle gewenste activiteiten moeten kunnen uitvoeren op de plek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaria Misiedjan nieuwe directeur Njun Combe