Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Maretraite Mall word toch mogelijk geveild

Geplaatst

op

Paramaribo – Het terrein van de Maretraite Mall in Paramaribo-Noord belandt volgens bronnen toch op de veiling. De eigenaar schijnt niet in staat te zijn om de schuld bij de bank te betalen. Dit wordt noch ontkend noch bevestigd door Kevin Li, directielid van de Maretraite Mall. “We zijn bezig te praten met de bank, die ons nu moet antwoorden. Wij doen er alles aan om de mall te behouden”, zegt Li. Hij wil ook niet zeggen of de gesprekken met de bank positief zijn geweest.

Op de vraag of het om een groot schuldbedrag gaat, antwoordt hij dat het geen kleine geldsom betreft. In november werd bekend dat het perceel van de Maretraite Mall op 20 december zou worden geveild. De eigenaar heeft toen op zijn beurt een kort geding aangespannen tegen de bank, maar trok dat in, nadat de bank de veiling had aangehouden. Volgens Li heeft de kwestie niet veel impact gehad op de mall. Hij zegt dat daarna slechts de kledingzaak Dojo Couture vertrokken is uit het warenhuis.

Veel units staan nu leeg. Er blijken nog maar ongeveer twintig ondernemingen aanwezig te zijn. Bij de opening in mei 2006 hadden haast alle units een huurder. “De slechte economische situatie heeft gezorgd dat er al enkele jaren weinig animo is. De koopkracht is erg afgenomen”, zegt een winkelverkoopster, die er sinds de opening van het warenhuis werkt. “We hebben in het begin goede tijden gekend”, zegt ze.

Echter door de stijging van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar is het huurbedrag van een unit nauwelijks betaalbaar voor ondernemers en velen hebben het voor gezien gehouden. Daarnaast wijst de verkoopster erop dat er weinig security guards aanwezig zijn in de mall waardoor de unithouders, verkopers en klanten zich niet veilig voelen.

Haar collega die ook sinds de opening van het warenhuis daar werkzaam is, wil dat de mall liever vandaag dan morgen wordt verfraaid. Hierdoor wordt het winkelcentrum weer aantrekkelijker voor het publiek. Daarnaast moeten weer veel eettentjes komen en moeten er meer activiteiten worden georganiseerd om de mensen te prikkelen naar de mall te komen.

Li neemt de suggesties mee, maar het probleem met de bank moet eerst worden opgelost. “We moeten daarna samen met investeerders nagaan hoe we de mall weer tot bloei kunnen krijgen.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Linda

jammer zo leeg van binnen al de mooie winkels zijn al weg.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen