Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Maretraite Mall word toch mogelijk geveild

Geplaatst

op

door

Paramaribo – Het terrein van de Maretraite Mall in Paramaribo-Noord belandt volgens bronnen toch op de veiling. De eigenaar schijnt niet in staat te zijn om de schuld bij de bank te betalen. Dit wordt noch ontkend noch bevestigd door Kevin Li, directielid van de Maretraite Mall. “We zijn bezig te praten met de bank, die ons nu moet antwoorden. Wij doen er alles aan om de mall te behouden”, zegt Li. Hij wil ook niet zeggen of de gesprekken met de bank positief zijn geweest.

Op de vraag of het om een groot schuldbedrag gaat, antwoordt hij dat het geen kleine geldsom betreft. In november werd bekend dat het perceel van de Maretraite Mall op 20 december zou worden geveild. De eigenaar heeft toen op zijn beurt een kort geding aangespannen tegen de bank, maar trok dat in, nadat de bank de veiling had aangehouden. Volgens Li heeft de kwestie niet veel impact gehad op de mall. Hij zegt dat daarna slechts de kledingzaak Dojo Couture vertrokken is uit het warenhuis.

Veel units staan nu leeg. Er blijken nog maar ongeveer twintig ondernemingen aanwezig te zijn. Bij de opening in mei 2006 hadden haast alle units een huurder. “De slechte economische situatie heeft gezorgd dat er al enkele jaren weinig animo is. De koopkracht is erg afgenomen”, zegt een winkelverkoopster, die er sinds de opening van het warenhuis werkt. “We hebben in het begin goede tijden gekend”, zegt ze.

Echter door de stijging van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar is het huurbedrag van een unit nauwelijks betaalbaar voor ondernemers en velen hebben het voor gezien gehouden. Daarnaast wijst de verkoopster erop dat er weinig security guards aanwezig zijn in de mall waardoor de unithouders, verkopers en klanten zich niet veilig voelen.

Haar collega die ook sinds de opening van het warenhuis daar werkzaam is, wil dat de mall liever vandaag dan morgen wordt verfraaid. Hierdoor wordt het winkelcentrum weer aantrekkelijker voor het publiek. Daarnaast moeten weer veel eettentjes komen en moeten er meer activiteiten worden georganiseerd om de mensen te prikkelen naar de mall te komen.

Li neemt de suggesties mee, maar het probleem met de bank moet eerst worden opgelost. “We moeten daarna samen met investeerders nagaan hoe we de mall weer tot bloei kunnen krijgen.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Linda

jammer zo leeg van binnen al de mooie winkels zijn al weg.Advertentie

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder

Suriname

Negen dames gaan voor titel Sa Ndyuka Uma contest 2019

Geplaatst

op

door
San Djuka Uma Contest 2019

Op 26 juli 2019 wordt het Sa Ndyuka Uma 2019 contest gehouden in de Anthony Nesty Sporthal in Suriname.

Het laatste Sa Ndyuka Uma contest werd in 2007 gehouden. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma. Met dit initiatief beoogt de stichting de culturele en maatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeen en Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten.

Dames diemeedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma:
1)Dinge Romaica
2)Misdjan Zuwena
3)Bow Kedischa
4)Engelhart Marcella
5)Misiedjan Sudeska
6)Goddet Odile
7)Kodjo Rachel
8)Djanie Livinia
9)Toto Vhy-Shelt

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X