dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Marcia Sedoc promoot Suriname tijdens Menotti Art Festival

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

Het Menotti Art Festival Spoleto wordt dit jaar van 24-27 september gehouden in Italië. Marcia Sedoc, een mediapersoonlijkheid die in Rome woont heeft Surinaamse kunst en cultuur telkens tijdens dit evenement in de schijnwerpers gezet.  Spoleto verandert vier dagen lang in een festivaldorp met tweeduizend artiesten uit de hele wereld.

Begin 2020 kwam zij naar Suriname om het festival te promoten. Dit plan mislukte door de coronapandemie. “Maar alles zit erin dat het dit jaar wel doorgaat”, liet Sedoc weten. Zij hoopt meer Surinaamse artiesten bij het festival te betrekken, daarom heeft zij ook artiesten benaderd, die in Nederland wonen. Het resultaat is dat de 95-jarige jarige Max Sordam, schrijver, voormalig vakbondsman, politicus en gevangenisbewaarder al zeven keer met een delegatie van in Nederland wonende Surinaamse artiesten heeft geparticipeerd.

“Ook als ze fysiek niet aanwezig kunnen zijn, mogen ze contact met mij opnemen om hun werken naar Italië te sturen. Na het festival sturen we de niet verkochte werken terug,” aldus Sedoc. Verder zegt zij, dat er van alle deelnemende artiesten een werkstuk in de catalogus Mundadori wordt opgenomen, die zowel online als in de boekhandels wordt verkocht. Artiesten krijgen ook een kopie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarcia Sedoc promoot Suriname tijdens Menotti Art Festival