donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
4.7
(3)

Marc Sprenger helpt Suriname in beheersing pandemie

lees ook ...

Dc Linga: “Suriname gaat door diep dal en bevolking he...

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, vindt dat nationaal gevoel bij de herdenking en viering van Srefidensi nationaal aangewakkerd ...

De Nederlandse microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger, die in Juni in Suriname was als speciaal gezant van een missie om de medische noodsituatie te helpen bestrijden, komt eind juli voor maximaal drie maanden weer naar Suriname om adviezen te geven aan het ministerie van Volksgezondheid betreffende de covid-19 bestrijding. Marc Sprenger komt op verzoek van President Chandrikapersad Santokhi in het kader van het Surinaams-Nederlands programma Makandra.

Sprenger zal adviezen uitbrengen betreffende de gehele vaccinatieoperatie en het instellen van een Preventie autoriteit. Daarnaast zal Sprenger advies uitbrengen hoe covid-19 patienten betere zorg te bieden en de samenwerking tussen ziekenhuizen en de distributie van genees- en hulpmiddelen te verbeteren.

Hiernaast zal Sprenger ook advies geven voor het verhogen van de vaccinatiegraad in Suriname  om de druk op de zorg te verlagen. Hiertoe zal hij de informatieverstrekking over vaccinaties verbeteren, het plan ondersteunen om bewoners in het binnenland van Suriname te vaccineren, de vaccinbehoefte analyseren en levering van vaccins stimuleren.

Sprenger zal ook advies uitbrengen over de routekaart om te komen tot een Surinaamse Preventie Autoriteit. Hij zal ook voorstellen doen ter verbetering van onze Covid-19 organisaties zoals het Outbreak Management Team, de microbiologische laboratoria en de samenwerking met het Nederlandse RIVM.

Bij de missie in juni kreeg Suriname van Nederland een donatie aan vaccins, medische zuurstof en persoonlijke beschermingsmiddelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarc Sprenger helpt Suriname in beheersing pandemie