maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
3
(2)

Marc Sprenger geëerd voor bijdrage aan Surinaamse gezondheidszorg

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

De Nederlandse microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger heeft zijn missie in Suriname succesvol afgerond en keert terug naar Nederland na een intensieve periode van ondersteuning aan de Surinaamse regering. In de afgelopen jaren heeft Sprenger een cruciale rol gespeeld in het reorganiseren van de gezondheidszorg, het beheersen van de coronapandemie en het versterken van de samenwerking met de Nederlandse medische sector.

Als blijk van waardering werd op dinsdag 12 december 2023 een afscheidsbijeenkomst gehouden op het Kabinet van de President, waar lof werd uitgesproken over zijn bijdrage aan de verbetering van de nationale gezondheidszorg. President Chandrikapersad Santokhi, minister van Volksgezondheid ad interim Krishnakoemarie Mathoera en de Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos waren aanwezig.

President Santokhi benadrukte met name de uitdagingen van de Covid-19-pandemie en de leidende rol van Nederland daarin. Hij prees Sprenger voor zijn structurele en duurzame oplossingen tijdens deze aanhoudende coronaperiode. Dankzij zijn steun en leiderschap heeft Suriname volgens de president de pandemie beter weten te beheersen dan veel andere landen.

Het staatshoofd waardeerde ook de bijdrage van Sprenger aan de algehele duurzame herstructurering van de gezondheidssector. Hij gaf aan dat hoewel Sprenger’s missie nog niet voltooid is, anderen zijn getraind om het traject voort te zetten en de goede relatie, het netwerk en de invloed van Sprenger te benutten.

President Santokhi is ervan overtuigd dat het komende tijdperk een nieuw hoofdstuk zal markeren in de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Nederland. Met Sprenger in Nederland kan Suriname de gezondheidssamenwerking verder intensiveren en structureren.

Minister Mathoera bedankte namens minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin Marc Sprenger voor zijn enorme bijdrage aan de gezondheidszorg in Suriname. Ze waardeerde zijn inzet, gedrevenheid en passie, en benadrukte de blijvende impact van zijn werk op de zorg in het land. Sprenger ontving een bijzonder certificaat als een uitzonderlijk blijk van waardering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarc Sprenger geëerd voor bijdrage aan Surinaamse gezondheidszorg