donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Maranatha zangkoor bestaat 75 jaar

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

 Het zangkoor Maranatha bestaat woensdag 75 jaar. Aanvankelijk wilde de organisatie dit vieren met het leggen van de eerste steen van haar auditorium aan de Kaliumstraat. Maar die handeling kan pas gepleegd  worden wanneer de Covid-19-situatie is genormaliseerd. Het plan bestond ook om de Maranatha-korengemeenschap te lanceren.

Maranatha startte aanvankelijk als mannenkoor, en is gegroeid door de jaren heen. Er zijn andere afdelingen ontstaan zoals een vrouwen-, jongeren- en kinderkoor. Deze koren moeten steeds oefenplekken huren,  en die uit eigen zak betalen.

“Het is natuurlijk jammer, maar we hadden geen keus”, volgens Hendrikus Naarendorp, voorzitter van het zangkoor. “We zitten met z’n allen in een probleem, maar we komen eruit. God leidt ons”, zo blijft Naarendorp optimistisch. Op social media circuleerde een bericht dat Maranatha door president Chandrikapersad Santokhi is gevraagd om af te zien van de grond waar het  koor van plan is zijn auditorium te bouwen. “Fake nieuws”, is de reactie van Naarendorp.

Berichten dat er een stuk grond door de sportvereniging Randjiet Boys is ingepikt en er een schutting is opgetrokken, verwijst hij ook naar het rijk der fabelen. “We zijn door het kabinet van de president slechts uitgenodigd om te praten over ons terrein, waar de sportvereniging gebruik van maakte. Meer niet”, benadrukt Naarendorp. De Maranatha-voorzitter  deelt mee dat de sportvereniging  al jaren belangstelling heeft voor het stukje terrein van het koor dat aan dat van Randjiet Boys grenst. “Maar zolang wij niet een beter terrein in ruil krijgen, blijft het ons terrein”, stelt hij onomwonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaranatha zangkoor bestaat 75 jaar