donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Mannen mogen ook hulp zoeken bij ‘Mi lijn’

lees ook ...

Financiën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg

Het ministerie van Financiën en Planning heeft SRD 247.000 overgemaakt aan ZON thuiszorg. Het betreft de eerste tranche  en een achterstallige betaling over de maand oktober 2022. Eerder had het thuis...

De 123-kinderlijn heeft nu een nieuwe naam namelijk ‘Mi lijn’. Volgens de directeur van de kinder- en jongerentelefoon Jacintha Jong A Lock-Dundas was de naamsverandering nodig om niemand uit te sluiten die op zoek is naar hulp. De service is ook verlengd van acht naar 1×24 uur.

Sinds het begin van de coronacrisis is er een toename van het aantal personen, dat op zoek is naar hulp. Er was geen enkele manier meer om hulp te vragen voor kinderen en ook niet voor volwassenen, omdat niemand meer het huis uit kon bij de eerste lockdown. De kans dat mensen meer geweld ervaren is nu groter vanwege frustratie.

De cultuur in Suriname zal als het gaat om het zoeken naar hulp moeten veranderen, vindt Jong A Lock-Dundas. Meer vrouwen bellen naar de hulplijn. De directeur wil ook dat jongens en mannen bellen om te vragen naar hulp, want dat zal ze niet minder stoer maken.

Vrouwen praten zaken meestal zaken uit met hun moeder of een vriendin, maar mannen praten bijvoorbeeld niet over hun gevoelens vanwege hun stoerheid. Dit zou normaal moeten zijn, maar in onze cultuur is dit echter niet het geval. Hoer moet volgens de directeur van ‘Mi lijn’ verandering in komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMannen mogen ook hulp zoeken bij ‘Mi lijn’