woensdag 29 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
1
(1)

Manichand kreeg thuis allakondre-firi mee

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

Tanuya Manichand heeft bij de opvoeding een “Allakondre-firi” meegekregen. Haar ouders hebben haar geïntroduceerd aan de andere culturen tijdens de opvoeding. Verschillende gebedshuizen werden bezocht bij haar vorming. Zij heeft op die manier geleerd om verschillende culturen te waarderen. Later mocht zij dit meenemen in haar dans.

Manichand vind het nodig, dat wij gaan van een land, waar verschillende culturen naast elkaar leven naar een samenleving waar wij met elkaar leven. De verschillende culturen zouden gemengd door elkaar moeten leven. “Wanneer we meer interesse gaan tonen in elkaar en elkaars cultuur, wordt het respect en begrip voor elkaar groter. Het enige waar we momenteel helaas mixen is op een feest. Wanneer je op een tafel nasi, bami, roti, pom en pastei ziet. In de keuken alleen heb je dus die mengelmoes. Dat moet nu echt gaan veranderen”. Dit zegt danseres en cultuurambassadeur Tanuya Manichand.

Nu is de “Allakondre-firi” ook doorgegeven aan haar kroost. Zij vind het belangrijk dat haar twee kinderen ook dezelfde basis meekrijgen. Zij moeten respect hebben en openstaan voor de culturen in Suriname. Het moet hen zelfs inspireren. haar dochter, de elfjarige Shantanu Soei Len Tjon heeft kort geleden haar eerste boek “Ala kondreverhalen uit de wereld van Soei len” uitgegeven.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameManichand kreeg thuis allakondre-firi mee