dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4
(1)

Mangre pleit voor incentive leerkrachten

lees ook ...

President Santokhi laat zich informeren over schade rattenpl...

President Chandrikapersad Santokhi vertoeft momenteel in het rijstdistrict Nickerie waar hij verschillende veldbezoeken aflegt. Verschillende rijstboeren hebben duidelijk hun tevredenheid hierover ken...

Minister Marie Levens  van Onderwijs heeft de zorgpunten binnen het onderwijs besproken met de vaste parlementaire commissie van Onderwijs. Bij deze gelegenheid deed Reshma Mangre een voorstel om het totaal onderwijs een incentive te geven van SRD.300,- ter ondersteuning van het onderwijs.

Ze gaat ervan uit dat de onderwijsgevenden net als de verpleegkundigen,  extra werk moeten verrichten in hun huidige omstandigheden.  De leerkrachten moeten nu online studies verzorgen. De verpleegkundigen krijgen nu SRD.250,- tot SRD.300,- voor het extra werk onder de covid-19 omstandigheden.

Het is goed om de onderwijsgevenden ook een incentive te geven om het online onderwijs te bevorderen. Het geld kan gebruikt worden om bv hun eigen data te kopen. Zij hebben dat tot nu toe uit hun eigen zak betaald. Dit houden zij niet lang vol volgens mevrouw Mangre. Niet alleen de leraren, maar ook de leerlingen moeten kunnen beschikken over betaalbaar internet. TCT en Minowc moeten samenwerken om dit te realiseren voor, studenten, leraren en ouders. Internet is nodig voor de leerkrachten om de leerstof uit te werken en lesmateriaal samen te stellen.

Mangre zegt ook dat het afbakenen van de leerstof zorgt voor uniformiteit. De leerstof van het GLO is vanuit het ministerie afgebakend. De rest van het onderwijs moet nog volgen. Het is cruciaal voor  het vervolgen van het onderwijs. Er is ook nog geen school t.v. en radio op de scholen. Het is nog niet duidelijk wanneer het ministerie zo ver zal zijn. De minister heeft niet op alles kunnen reageren, maar zij heeft de kanttekeningen meegenomen volgens Mangre.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMangre pleit voor incentive leerkrachten