dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4
(1)

Mangre pleit voor betrokkenheid leerkrachten bij afstandsonderwijs

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

Reshma Mangre is VHP- parlementariër. Zij is zowel voorzitter van de Bond van Leraren, alsook voorzitter van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname(ALS). Zij vraagt als er een concreet plan bestaat vanuit het Ministerie, zodat de leerkrachten weten wat zij moeten doen.

 Reshma Mangre  wenst meer betrokkenheid van de leerkrachten bij het afstandsonderwijsplan van het Ministerie van Onderwijs. Er is veel onduidelijkheid en ook zorgpunten op dit moment in de samenleving. Dit kwam naar voren in een Zoommeeting die de leerkrachten hadden met Mangre.

De leerkrachten zijn de uitvoerders van het plan, en daarom is het goed als zij weten en begrijpen hoe het plan in elkaar zit. De leerstof hoort afgebakend te worden door de deskundigen van het Ministerie. Dit deel van het werk moet niet overgelaten worden aan de leerkrachten, volgens Mangre.

Leerkrachten moeten  ook ondersteund worden met het internet. Mangre pleit al lang voor een onderwijscongres, waar alle actoren bij elkaar kunnen komen om de koers van het onderwijs te bepalen. Leerkrachten hebben nu instructies, maar geen plan. Een evaluatie is ook nodig om een nieuw vertrekpunt te bepalen. ALS is in dit alles nog niet gekend. Men kijkt uit naar een uitnodiging.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMangre pleit voor betrokkenheid leerkrachten bij afstandsonderwijs