woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Mandir in Nickerie ondergaat grote renovatie binnen armoedebestrijdingsinitiatief

lees ook ...

Jenny Simons nieuwe NDP-voorzitter; Desi Bouterse nu erevoor...

Jennifer (Jenny) Simons is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij in Suriname. Zij is hiermee niet alleen de eerste vrouwelijke vo...

Het Kabinet van de President heeft het eerste armoedebestrijdingsproject in Nickerie geïnitieerd, met als doel de renovatie van de Shiv Mandir. Deze gebedsplaats aan de Walidien Izaakweg (voorheen Gemaalweg) in de Clarapolder ondergaat een grondige transformatie. Het project maakt deel uit van de bredere inspanningen om armoede aan te pakken.

Nadat een verzoek was ingediend, werd ter plaatse een evaluatie uitgevoerd, waaruit bleek dat de gebedsplaats aandacht nodig had. Bestuursvoorzitter Chanderdath Lalkoe toont zich tevreden over de voortgang van het project. Reshma Khargoe, waarnemend directeur van de Centrale Beleidscoördinatie en Monitoring (CBCM) van het kabinet, meldt dat het armoedebestrijdingsproject op nationaal niveau wordt uitgevoerd.

De renovatie van de Shiv Mandir is het eerste project in Nickerie en is vorig jaar goedgekeurd na de initiële beoordeling. Khargoe legt uit dat er bij de selectie onder andere wordt gekeken naar het effect van het project op de gemeenschap en de urgentie van de aanpak. Bij indiening vullen aanvragers een formulier in bij het kabinet, waarna de verzoeken worden voorgelegd aan president Chandrikapersad Santokhi.

Na selectie en goedkeuring wordt het proces gestart om financiële middelen aan te vragen bij het ministerie van Financiën en Planning. Eerder dit jaar heeft CBCM een milieuproject in Coronie uitgevoerd, waarbij vuilnisbakken werden geleverd aan het districtscommissariaat. Deze werden verdeeld onder scholen en overheidskantoren om de gemeenschap in staat te stellen hun afval op een verantwoorde manier te verwijderen.

Er zijn ook projecten in Saramacca uitgevoerd. Hoewel het armoedebestrijdingsinitiatief nationaal wordt uitgerold, houdt de waarnemend directeur rekening met de beschikbaarheid van middelen, wat de noodzaak van de verzoeken rechtvaardigt. Desondanks blijft het kabinet zich inzetten om alle districten te ondersteunen.

Bestuursvoorzitter Lalkoe uit de hoop dat het toegewezen bedrag voldoende zal zijn om aanzienlijke vooruitgang te boeken. Hij is dankbaar voor het uitvoeren van het project door het kabinet. De mandir vervult een belangrijke rol in de gemeenschap, vooral tijdens de lockdown hebben mensen zowel materiële als geestelijke steun gezocht.

Naast het dienen als gebedsplaats, worden er ook Hindi lessen, danslessen, computerlessen en huiswerkbegeleiding aangeboden. Het is de bedoeling dat alle ruimtes van de gebedsplaats worden uitgebreid. Normaal gesproken wonen 25-40 mensen de diensten bij, maar dit aantal kan oplopen tot 100-150 tijdens speciale gelegenheden. Het renovatieproject staat gepland voor een periode van drie maanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMandir in Nickerie ondergaat grote renovatie binnen armoedebestrijdingsinitiatief