maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Manaus-variant zorgt voor meer Covid-besmettingen

lees ook ...

Erlan Sleur wil gezond regenwoud voor Inheemsen en de wereld...

Milieuactivist Erlan Sleur vraagt aanpak vanuit de overheid om bedreigingen van grondgebieden van inheemsen tegen te gaan en om het Surinaamse milieu te beschermen, In dit kader heeft hij op 08 august...

Na onderzoek is volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gebleken, dat de Manaus-variant heeft gezorgd voor een toename van het aantal Covid-besmettingen. Suriname heeft bij de derde golf te maken gehad met deze vervelende variant uit Brazilië, die besmettelijker en dodelijker is dan het oorspronkelijke Covid-19-virus.

Wat nu gebeurt, is dat ook kinderen gemakkelijker besmet raken. Bij de eerste en tweede golf was dit niet het geval, zegt de minister. Hij merkt op dat de besmettelijkheid van de Manaus-variant niet onderschat moet worden. Een andere reden waarom de Covid-situatie in het land zorgwekkend is, is het menselijk gedrag. Veelal worden de MoHanA-maatregelen steeds minder goed nageleefd.

Suriname heeft in februari tot april materiaal opgestuurd naar het buitenland. Op 5 april is er een melding gekomen dat een mutant van het virus in Suriname gedetecteerd is. Direct daarna zijn er maatregelen genomen. Er is vanuit de overheid geprobeerd conform de eerdere golven, ook in te spelen op die ontwikkeling. “Echter waren we nog niet erop voorbereid”, zegt de minister.

De minister was afgelopen donderdag in Nickerie op werkbezoek met de ambassadeur van Nederland, Henk van der Zwan, en enkele leden van het team van medici uit Nederland. Er is een werkbezoek gebracht aan het Mungra Medisch Centrum (MMC) en het RGD- gezondheidscentrum in de Van Pettenpolder. In het district is nagegaan welke hulp er nodig is voor de gezondheidszorg in dat gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameManaus-variant zorgt voor meer Covid-besmettingen