woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Managementteam Business Development Centre geïnstalleerd

lees ook ...

Caricom biedt steun aan Suriname na goudmijnramp

De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft haar bereidheid uitgesproken om volledige steun te verlenen aan Suriname in de nasleep van de ramp die zich op maandag heeft voorgedaan op de goudconcessie va...

Er is een managementteam aangesteld voor het Suriname Business Development Center (SBC) door minister Rishma Kuldipsingh, van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). SBC is een werkarm van het Suriname Business Forum (SBF) en voert de genomen besluiten van het Surinaams Business Forum uit.

Het Suriname Business Development Center (SBC) is een nationaal platform dat als doel heeft de ontwikkeling van de Lokale Private Sector (LPS) te stimuleren door middel van dialoog tussen de publieke – en de private sector in een Publiek-Private Partnerschap (PPP) bij het samen formuleren, uitvoeren en monitoren van de nationale strategie voor ontwikkeling van de private sector in Suriname.

Het SBC-managementteam bestaat uit vijf leden, te weten: Gilbert van Dijck (SBC), Ratan Kalka (SBC), Gaytrie Biharie (SBC), Karishma Mathoera (directeur Ondernemerschap EZ) en Sarita Vyent- Jageshwar (onderdirecteur Interne markt EZ). De installatie vond plaats op dinsdag 02 augustus 2022 in de vergaderzaal van het ministerie van EZ.

Minister Kuldipsingh sprak de hoop uit dat zij met deze installatie goede vooruitzichten zal krijgen met betrekking tot ontwikkelingen binnen de lokale private sector. Lokale ondernemers zullen tevens met de groei in de olie- en gassector op Surinaams grondgebied meer kansen krijgen om duurzame economische groei te realiseren waarvoor er nog een aantal voorwaarden besproken moeten worden zoals het in kaart brengen van de mogelijkheden voor ondernemers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameManagementteam Business Development Centre geïnstalleerd