woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Man veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel Suriname naar Antwerpen

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

De militaire kamer heeft van de rechtbank Arnhem Commando Sil A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens zijn betrokkenheid bij drugs- en wapensmokkel. De 44-jarige A. wordt beschuldigd van het assisteren bij de voorbereiding van twee omvangrijke coketransporten vanuit Suriname naar Antwerpen en Hamburg. De rechtbank acht tevens bewezen dat de militair optrad als wapenhandelaar voor Gregory F., een jeugdvriend van A. F. werd in 2021 gearresteerd op Curaçao en recentelijk veroordeeld tot negen jaar cel voor cocaïnehandel. Het onderzoek naar F. begon naar aanleiding van de aanhouding van Ridouan Taghi in Dubai.

Eerder ging het verhaal rond dat A. ook contact had met Marengo-hoofdverdachte Taghi. Dit veranderde toen A. naar buiten kwam met het verhaal dat hij in 2019 benaderd was om Taghi te ontvoeren of ‘neutraliseren’, een eufemisme voor doden. Op dat moment was Taghi nog voortvluchtig.

Ondanks dat het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van zes jaar had geëist, oordeelde de rechtbank dat er geen onomstotelijk bewijs was voor de overige drugs- en wapengerelateerde misdrijven waarvan A. werd verdacht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMan veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel Suriname naar Antwerpen