zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Stichting Man Mit’ Man Papa Wiki: Vaders, aandacht voor werk en gezin

lees ook ...

OM doet pilotproject Taakstraffen

Een zes maanden durende pilot taakstraffen is op maandag 03 april jongstleden van start gegaan onder leiding van het Openbaar Ministerie(OM). Deze pilot kwam tot stand  vanwege een samenwerking in het...

Stichting Man Mit’ Man organiseert weer de ‘Papa Wiki’ van 13 t/m Vaderdag 20 juni met als thema: Vaders, aandacht voor werk en gezin. Carl Breeveld is één van de trekkers en roept op om het positieve bij de mannen te zien. Verder wordt er deze week gevraagd naar activiteiten, die het vaderschap versterken.

“We zijn ons ervan bewust dat de geluiden over vader in de maatschappij niet altijd positief zijn, maar we blijven degene die het wel goed doen aanhalen. Ook met de moeders gaat het niet altijd goed, trouwens”, volgens Breeveld. “We moeten daarnaast de vaders die het niet zo goed doen een hand blijven rijken. Dat doen we bij alle groepen in de maatschappij waar het niet altijd goed gaat,” zegt Breeveld verder.

“Soms zijn mannen ruw opgevoed, veel geslagen en kunnen daardoor niet altijd het beste van zichzelf geven. Daarom geloven we ook in voorbeeldfiguren die aan andere mannen kunnen laten zien hoe het anders kan en naar wie ze ook willen luisteren, want mannen willen ook niet altijd naar vrouwen luisteren.”

Man Mit’ Man vraagt aandacht voor de mannen die onder minder goede omstandigheden moeten werken en de groep die door Covid-19 zonder baan en daardoor zonder inkomen zit.

De organisatie stimuleert ook dat de vaders trachten balans te houden in werk en gezin. “Een gezonde balans is van groot belang. Investeren in tijd en aandacht in ons gezin legt een goede basis voor onze kinderen later. Daarnaast hebben onze kinderen hun vader evenals hun moeder nodig”, constateert de organisatie. Films, songs, lezingen, interviews, toespraken, discussies, workshops, drama, spelletjes, radio/tv/FB programma’s en artikelen met vaderschap als thema, moeten bijdragen tot meer awareness op dit stuk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Man Mit' Man Papa Wiki: Vaders, aandacht voor werk en gezin