dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Man met Acne Inversa opgenomen in AZP

lees ook ...

Leerrijke ervaring voor leerlingen uit Matawaigebied bij Kab...

Leerlingen van de Openbare School (OS) Poesoegroenoe en Nieuw Jakobkondre uit het Matawaigebied hebben een bijzonder leerrijke ervaring opgedaan tijdens een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunsw...

Mohamed Aroeman, die lijdt aan de chronische ziekte Acne Inversa heeft uiteindelijk hulp gevonden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Aroeman klopte op 14 augustus voor hulp aan bij Stichting 1 voor 12. Hij moest opgenomen worden voor medische behandeling. Echter kon dit niet, omdat hij geen plek kon vinden in het ziekenhuis.

Op 29 augustus werd Aroeman door het personeel van Nursing on Demand opgehaald en begeleid naar de Spoedeisende Hulp van het AZP, waar hij is opgenomen. Aroeman zijn financiële situatie laat het niet toe om zelf op te draaien voor de medische kosten.

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12 is opgelucht met de opname. Hij geeft aan dat het een tijdje heeft geduurd en vindt het niet kunnen, dat een persoon in ernstige zo lang op hulp heeft moeten wachten. Vismale doet een beroep op de autoriteiten om de procedures te verkorten en een goede structuur van toegang op te zetten met de stichting.

“Ik heb de instanties gevraagd om te helpen. Geen gehoor. Maar wanneer het te laat is, is er wel een gepast antwoord. Ik weet niet wat ik meer ervan moet zeggen, maar God weet alles. Ik laat het maar voor boven. Wij doen wat wij kunnen doen”, aldus Vismale tijdens het bezoek aan Aroeman kort voor hij werd opgenomen.

Acne Inversa is een chronische ontsteking van de haarzakjes in vooral de liezen en/of de oksels. Aroeman heeft de ziekte op zijn zitvlak en in zijn oksels. Hierdoor kan hij niet zitten. Hij slaapt hierdoor dag en nacht in een hangmat. Van donateur Renfrum ontving Aroeman via de stichting een financiële ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMan met Acne Inversa opgenomen in AZP