maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(2)

Man die in auto woonde krijgt woning van 1 voor 12

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

De Stichting 1 voor 12 heeft woensdag de sleutels van twee splinternieuwe woningen overhandigd aan twee seniorenburgers. Een van deze blije burgers is de 79-jarige heer Peters. Zijn woning aan de Kersstraat werd op 06 juli 2021 verwoest door brand, waarbij hij alles kwijtraakte. Vanaf dat moment woonde hij in een auto en zijn zoon onder een tuinparaplu op het terrein waar zijn huis ooit stond.

Ook oma Cornelia King heeft de sleutels van haar nieuw onderkomen gekregen. De 76-jarige King bevond zich in een erbarmelijke situatie. Haar woning was aangetast door houtluizen en de vliering vormde een broedplaats voor vleermuizen. Bij oriëntatie schrok de voorzitter van Stichting 1 voor 12 Louis Vismale van de onder andere bouwvallige badkamer van oma King.

Een cup met aan de onderkant gaten, moest de douche voorstellen en de vloer was onmenselijk. King schrok toen zij haar eigen toestand op de televisie zag. Zij kon haar tranen niet bedwingen. “Toen pas besefte ik hoe ernstig mijn woonomstandigheid was”.

Voorafgaand aan het blije moment is dank gezegd aan de Almachtige, die dit alles heeft mogelijk gemaakt. Vismale, zegt dat de huizen binnen anderhalve maand zijn afgebouwd. Beide seniorenburgers hebben woensdag hun intrek genomen in hun splinternieuwe woning. Zij zijn Stichting 1 voor 12 erkentelijk.

De emotionele King kan zich niet voorstellen dat 1 voor 12 een huis voor haar heeft gebouwd. Vismale bedankt alle donateurs die het mogelijk hebben gemaakt om de woningen binnen anderhalve maand op te zetten. Hij gaf aan dat de stichting al haar inkomsten die zij genereert uit onder andere de bakkerij, teruggeeft aan de samenleving. Samen met deze twee woningen heeft de stichting reeds 12 huizen opgezet voor hulpbehoevenden.

Vismale geeft aan dat er momenteel een huis wordt gebouwd te Berlijn voor acht kinderen van familie Macknack. De moeder van de kinderen overleed als gevolg van een verkeersongeluk. Het gaat in deze om een vierkamerwoning.

Op 14 augustus is er een aanzet gemaakt met de eerste fase, de fundering. Echter vanwege gebrek aan financiële middelen kan de bouw niet worden gecontinueerd. Vismale doet een beroep op de samenleving om haar bijdrage te leveren. “Ik smeek de samenleving om te helpen de woning voor deze kinderen af te kunnen maken”. 1 voor 12 ziet de kinderen dagelijks van 20 broden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMan die in auto woonde krijgt woning van 1 voor 12