zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mammoetvlaggen worden gehesen met Srefidensi

lees ook ...

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen ...

In aanloop naar de viering van 46 jaar staatskundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname worden donderdag de mammoetvlaggen gehesen. De vlaggen worden naar hoogtijdagen toe gehesen en Srefidensi is daar een van. Voor het laatst zijn de vlaggen op 1 oktober de lucht ingegaan. Toen hield president Chandrikapersad Santokhi zijn jaarrede. 

Inspecteur van politie 3e klasse, Milton Kensmil, zegt dat de vlaggen voor twee weken zullen wapperen. Het is gebruikelijk dat deze gigantische vlaggen bij bijzondere gelegenheden worden gehesen. “Het doel van het hijsen van de mammoetvlaggen moet meer gezocht worden in de richting van een speciale activiteit en het vergroten van het nationalistisch gevoel bij iedere Surinamer,” geeft de politiefunctionaris aan.

Dit gebeurt met gezamenlijk door het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname en wel onder toezicht van de Wegenautoriteit (WA). Het hijsen gebeurt met heel behoedzaam. “De nationale vlag mag de grond nimmer raken, het moet met respect behandeld worden,” benadrukt inspecteur Kensmil.

De diensten die belast zijn met het hijsen, dienen zich strikt te houden aan de richtlijnen die hiervoor zijn vastgesteld. Daarnaast zetten instellingen waar er dagelijks gevlagd wordt, te weten scholen, overheidskantoren en parastatalen op 25 november de buitengewone vlaggenparade in.

De mammoetvlaggen worden op vier verschillende locaties gehesen namelijk bij het Regeringsgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat, het kruispunt nabij de Johan Adolf Pengel International Airport (Zanderij), nabij het hoofdkantoor van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aan de Jagernath Lachmonstraat en vervolgens bij de rotonde aan de Van`t Hogerhuysstraat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMammoetvlaggen worden gehesen met Srefidensi