zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Mama Sranan san e psa nanga yu!?

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Neks no fout nanga Mama Sranan, sranan gron srefi. A pipel fu Sranan ab wan problema . Den pipel e du lek wan jongu wenke san e meki manengre kor’en. Er is niets mis met moeder Suriname, de gezegende grond zelf. Maar de mensen, de kiezers,die doen als een jonge dame die verleid wordt door een man die alleen heel mooi kan praten. Intussen heeft die man al 5 baby mama’s met 8 kinderen die hij niet verzorgt. Toch denkt de naieve jonge dame dat het bij haar helemaal anders gaat zijn…

Surinaamse kiezers zijn als naieve jonge dames. Elke vijf jaar komen kandidaten met mooie beloften. Dit om je te verleiden om hem te nemen als belangrijkste man van Sranan. Maar wanneer je voor hem gekozen hebt en hij aan de macht is, laat hij je vierkant in de steek. Hij leeft een luxe leven en laat je honger lijden met je kinderen.

Eisen, standaarden, grenzen
In Suriname moeten vrouwen (lees ook kiezers) eisen stellen, alsook grenzen en standaarden hebben. We moeten met verstand op ons hart kiezen. Niet kijken hij is van mijn bevolkingsgroep en hij praat mooi. Want anders laten we ons steeds pakken door slechte mannen. Want dat is wat gebeurt met Surinamers in de politiek.

We moeten leren opkomen voor onszelf als Surinamers, als kiezers, als een man niet weet hoe het hoort. Onze leiders gedragen zich net als een man die vele vrouwen op nahoudt en zijn verantwoordelijkheden niet kent. Iets wat je had kunnen voorspellen als je kijkt wat de man eerder beloofde en niet heeft gedaan. Hij moet je niet komen bedelen om hem weer te vertrouwen en de macht te geven, als hij voor je heeft gelogen.

Wegjagen
Sranan sma, ga even na wat je doet met een man die van alles belooft maar zich niet houdt aan zijn belofte? Yu no yagi en gwe? Zal je hem niet wegjagen? Of blijf je de financieele en geestelijke mishandeling nemen? Elke regering tot nu toe was een man die zegt dat hij geen geld heeft maar wel luxe artikelen voor zichzelf koopt en zijn (politieke) vrienden!

SLM ROOF en dode babies
Het kabinet van President Santokhi zou het SLM kantoor aan de Sophie Redmond straat te Paramaribo hebben gekocht, volgens Starnieuws voor een bedrag van US$ 688.000. Het kabinet van de President zou meer plaats nodig hebben voor zijn staf. Intussen gaan er babies en kinderen dood want de ziekenhuizen hebben gebrek aan geld, materieel en personeel.
De vraag die wij ons als volk moet stellen is; hoe kan deze begroting 2022 zijn goed gekeurd? En die gigantische bedragen die uit zijn gegeven aan de SLM staf (Paul de Haan, Prenobe Bissesur waar zijn die begroot.

Begroting
Het smoesje was dat kabinet van de president meer geld kreeg om acute problemen snel op te lossen. Dit smoesje was het antwoord op de vraag vant de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) die in een open brief vroeg waarom er 600% meer geld op de begroting van het kabinet van de president gegeven werd. Is dit bedrag begroot voor het door de Staat kopen van onroerend goed van een Staatsbedrijf? Kan dat, mag dat en is het daarom dat kabinet zoveel geld op hun begroting kreeg?

We krijgen een donkerbruin vermoeden dat het waar is wat MR X op facebook beweert dat het pand van de SLM te Nieuw Binnenweg 10H (Rotterdam) tegen DE HELFT VAN DE WAARDE is verkocht. De Werkelijke waarde is 475.000 EURO, en zou verkocht zijn voor slechts 250.000 EURO aan een VHP topper in Nederland.

Foto: Beeld van Mama Sranan voor het kabinet van de President

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMama Sranan san e psa nanga yu!?