zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Malaria tot zover uitgebannen in Suriname

lees ook ...

Première van ‘De Schitterende Schaduw’: een drie...

Vandaag vonden de try-outs plaats van de muziek- en danstheatervoorstellingen genaamd ‘De Schitterende Schaduw’, georganiseerd door de Reframing HERstory Art Foundation, in Theater Thalia. Dit drie...

Het Malaria Programma van het Ministerie van Volksgezondheid heeft op 25 april jongstleden op Wereld Malaria Dag haar jaarverslag over 2022 gepubliceerd. Dit is een bijzonder verslag omdat 2022 het eerste jaar was, dat er geen nationale malaria cases werden gediagnosticeerd, wat weergeeft, dat de malaria transmissie in Suriname succesvol is onderbroken.

Inmiddels is Suriname 20 maanden malaria-vrij. Sinds september 2021 worden er alleen import-malaria cases vastgesteld en behandeld. Dit zijn met name mobiele migranten die actief zijn in de goudsector. Het thema van Wereld Malaria Dag voor dit jaar is ‘Time to deliver zero malaria: invest, innovate, implement.’ Suriname heeft laten zien hoe met een innovatieve strategie, resultaten kunnen worden bereikt. De innovatie is erop gericht om mensen in afgelegen gebieden effectief te bereiken met malaria diagnostiek en behandeling.

De volgende stappen voor het Ministerie van Volksgezondheid zijn om een malaria-vrij certificering voor Suriname aan te vragen bij de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), en verder om samen met onze buurlanden te werken aan regionale malaria eliminatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMalaria tot zover uitgebannen in Suriname