Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Majoor Radjoe Bhola neemt het roer over bij Surinaamse Kustwacht

Geplaatst

op

617 (2)

Majoor Radjoe Bhola zal voortaan de leiding hebben bij de Kustwacht. Hij vervangt kolonel Jerry Slijngard als waarnemend directeur. In bijzijn van de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo, is het protocol van overdracht getekend.

“Ik neem met gemengde gevoelens afscheid, maar het feit dat ik overdraag aan Bhola doet mij goed. Hij is kundig voor dit werk,” zei Slijngard tijdens zijn afscheidstoespraak. Slijngard zegt dat er een grote taak is weggelegd voor de Kustwacht, die op 1 september precies 7 jaar bestond.

De nieuwe directeur zal zich sterk maken voor voornamelijk de groei van de Kustwacht. Ook het zelfvoorzienend maken van de Kustwacht staat hoog op zijn agenda. Op een legale manier zal de organisatie geld genereren om zo beter te gaan groeien. Ook de Biza-minister bedankte de scheidende directeur voor zijn inzet in de organisatie. Hiernaast sprak hij de nieuwe directeur moed in om de Kustwacht verder te brengen dan het al is.

Culturu.com

Foto-bron: Biza

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
woensdag 23 september 2020 22:59

Dat zijn mooie woorden van SlijmgardAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen