zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Maikel A. kreeg twintig jaar voor doodschieten Raymildo Landveld

lees ook ...

Brunswijk: Don’t let “wild beasts” handle ...

Ronnie Brunswijk, vice president (VP), who has been on Stoelmans Island since last Thursday, claims he's taken some time off to think about the unfavorable increase in the exchange rate. For the US do...

De 19-jarige Raymildo Landveld was dakloos. De tiener maakte zonder toestemming gebruik van een bestelbusje die hij vond op een parkeerterrein. De bus werd zijn slaapplaats. Ook reed hij erin rond, omdat de contactsleutel  in de bus was. Hij wist hoogstwaarschijnlijk niet dat de bus gebruikt werd voor drugs. Het werd hem fataal, omdat 51-jarige Maikel A. hem zag als een “vuile dief”. 

Het voertuig werd ingezet als drugsvervoer. Het bewijs hiervan was dat er nog drugs werd gevonden op een geheime opbergplek van de bus. De eigenaar van de bus zag hem in het verkeer, en maakte contact met zijn partner. Maikel A., de partner  kwam, en maakte korte metten. Hij schoot vrijwel direct, op niet alleen Raymildo Landveld en zijn bijrijder, maar ook op twee toevallige voorbijgangers. De bijrijder raakte gewond, maar Raymildo stierf achter het stuur. De voorbijgangers zijn niet geraakt. Dit alles vond plaats in de Krootstraat  Amsterdam Zuidoost op 2 mei 2018.

De rechtbank in Amsterdam  acht doodslag bewezen, maar niet een van tevoren opgezet plan. De rechter bracht dus de eis van 30 terug naar 20-jaar.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaikel A. kreeg twintig jaar voor doodschieten Raymildo Landveld