Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Mac Donalds delivery service gaat niet door tijdens Lockdown

Geplaatst

op

Hamburger 2019m04 800x534

Het fastfood restaurant Mac Donalds had bekend gemaakt om gedurende de weekend lockdown, delivery service te hebben. De bekendmaking zorgde voor heel wat beroering in de samenleving en men bracht het onder de aandacht van het covid team dat aangaf dat de dispensatie die aan Mac Donalds verleend was een vergissing is geweest.

De dispensatie die aan McDonalds Suriname verleend was is ingetrokken door het covid team. De toestemming was vanwege een omissie verleend aan de fastfoodketen, wat het Beleidsteam betreurt, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Restaurants en andere non-essentiële bedrijven en/of organisaties kunnen in aanmerking komen voor dispensatie voor onder andere het management, backoffice personeel en/of bewaking- en beveiligingspersoneel. Het Beleidsteam deed een dringend beroep op het bedrijfsleven en andere non-essentiële organisaties, om alle detailinformatie toe te voegen aan het verzoek voor dispensatie. Omdat zij anders  genoodzaakt zal zijn het verzoek af te wijzen.

Het Covid-Beleidsteam bedankte de samenleving voor haar oplettendheid en accuraatheid en sprak de hoop uit dat met dit bericht elk misverstand is weggenomen.

De vraag blijft natuurlijk wel wat burgers die vanwege ziekte of andere omstandigheden niet zelf kunnen koken dan moeten eten.  –  culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prim
zaterdag 5 september 2020 22:33

Waarom mogen ze niet bezorgen. Ze moeten het op 1.5 afstand afleveren niet in de hand Suriname doet wel een beetje dom. Intelligent lockdown. Kijk hoe Nederland het doet. Bezorgdienst is goed ipv zelf gaan kopen. Pizza bestellen moet kunnen. Op afstand afgeven dan besmet je niemandAdvertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen