dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Mac Andrew pleit voor sociale rechtvaardigheid en Decent Work op conferentie

lees ook ...

Openbaar Ministerie ontwaakt uit Winterslaap

Het Openbaar Ministerie heeft informatie gekregen van onregelmatigheden binnen het financiële huishouden van de N.V. Energie Bedrijven Suriname. Naar aanleiding daarvan, heeft het Openbaar Ministerie ...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft op de 111e Internationale Arbeidsconferentie in Genève het belang van sociale rechtvaardigheid en Decent Work benadrukt. Hij sprak namens Suriname en legde de nadruk op het belang van het derde ILO Decent Work Country Programma Suriname (DWCP SU III) voor het bevorderen van sociale rechtvaardigheid.

Het programma richt zich op werkgelegenheid, inzetbaarheid, rechtvaardige transitie, gelijke kansen en sociale dialoog, met speciale aandacht voor kwetsbare groepen en de overgang van de informele naar de formele sector. De minister benadrukte ook maatregelen op het gebied van werkgelegenheid en sociale rechtvaardigheid, zoals de oprichting van commissies, wetgeving en historische uitkeringen.

Hij ondersteunde tevens de oproep van de directeur-generaal van de ILO voor een ‘Global Coalition for Social Justice’. Daarnaast besprak de Surinaamse delegatie kwesties als groene banen, milieutransitie en samenwerking met andere landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMac Andrew pleit voor sociale rechtvaardigheid en Decent Work op conferentie