maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Mac Andrew en Kabinet van de VP bespreken samenwerking voor jeugdontwikkeling

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

Op vrijdag 10 mei 2024 heeft minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) een ontmoeting gehad met Mitchell Pai, directeur, en Reon Daparoe, onderdirecteur Beleidsuitvoering, Monitoring en Evaluatie (BME) op het Kabinet van de Vicepresident. Tijdens deze ontmoeting, die plaatsvond in het kader van het opendeurbeleid van de minister, werden verschillende activiteiten en doelstellingen besproken die gericht zijn op jongerenontwikkeling.

Pai richtte zich tijdens de bijeenkomst op de uitvoering van het beleidsprogramma Duurzame Ontwikkeling en Armoedebestrijding (DOA) vanuit het Kabinet van de Vicepresident. Hij drukte de wens uit om samen te werken aan ontwikkelingsprojecten die specifiek gericht zijn op jongeren. Beide partijen kwamen overeen om te onderzoeken hoe deze samenwerking vorm kan krijgen.

Minister Mac Andrew benadrukte tijdens de ontmoeting dat de overheid belangrijke investeringen doet in de ontwikkeling van het land en zijn inwoners, met een specifieke focus op arbeidsaangelegenheden, werkgelegenheidsbevordering en jeugdbeleidcoördinatie. Hij prees de rol van de verschillende werkarmen van AWJ, die door middel van vakscholing, training en projectuitvoering ondernemerschap en werkgelegenheid stimuleren.

Pai en Daparoe toonden zich verheugd over het bezoek van de minister en de toegezegde samenwerking. Ze kijken ernaar uit om met het ministerie samen te werken aan projecten die jongeren de mogelijkheid bieden tot ontwikkeling, ondernemerschap en armoedebestrijding. Beide partijen benadrukten het belang van het bieden van kansen aan jongeren voor hun ontwikkeling en voor de verdere vooruitgang van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMac Andrew en Kabinet van de VP bespreken samenwerking voor jeugdontwikkeling