woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Mac Andrew bezoekt Brokopondo om schade kleinschalige goudwinning te onderzoeken

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

Ernstige milieuproblemen door kleinschalige goudwinning in Brokopondo hebben geleid tot een bezoek van waarnemend minister Steven Mac Andrew van Ruimtelijke Ordening & Milieu afgelopen weekend. Hij bezocht het gebied om de schade aan het milieu zelf waar te nemen en met eigen ogen te zien welke gevolgen de kleinschalige goudwinning heeft op het milieu.

De Compagniekreek, een belangrijke waterbron voor de lokale gemeenschap, wordt ernstig verstoord door de diepe kuilen die worden achtergelaten door de goudzoekers. Het bezoek van Mac Andrew heeft als doel om de schade in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen om verdere schade te voorkomen.

Hoewel er nog geen informatie bekend is dat de stuwdam in gevaar komt door de verstoorde loop van de kreek, maken milieuactivisten zich wel zorgen over de langdurige gevolgen voor het milieu en de lokale gemeenschap. Het is duidelijk dat er actie ondernomen moet worden om de kleinschalige goudwinning in het gebied te reguleren en de schade aan het milieu te beperken.

Mac Andrew heeft aangegeven dat er snel actie ondernomen zal worden om de problemen in Brokopondo aan te pakken. Hij roept de gemeenschap op om samen te werken om het milieu te beschermen en ervoor te zorgen dat de kleinschalige goudwinning op een duurzame manier kan worden uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMac Andrew bezoekt Brokopondo om schade kleinschalige goudwinning te onderzoeken